Şase centre de sacrificare a mieilor funcţionale în Caraş-Severin
Articol editat de Gerhard Chwoika, 4 aprilie 2018, 10:00
Acestea sunt funcţionale până în 7 aprilie, zilnic în intervalul orar 7.00 – 17.00, în spaţiile special amenajate din pieţele agroalimentare din oraşele cărăşene.
Medicul veterinar susţine că, tineretul ovin nu poate fi tăiat decât strict în punctele temporare de sacrificare sau în gospodării pentru consumul propriu, orice altă acţiune sau formă de desfacere a cărnii de miel, ied sau oaie fiind strict interzisă şi sancţionată conform legilor în vigoare, iar mieii sacrificaţi să aibă minimum 7 kilograme.
Nicolae Crista a mai spus că, primarii localităţilor mai pot depune cereri la Direcţia Sanitar-Veterinară pentru eliberarea autorizaţiilor provizorii, până în ultima săptămână de dinaintea sărbătorilor pascale. (Hardy Cvoica)