Salvați Copiii Caraș-Severin continuă și în 2024 proiectul dedicat copiilor vulnerabili
Organizația Salvați Copiii Caraș-Severin continuă și în acest an proiectul ”Educație și suport pentru copiii vulnerabili”, care provin din familii defavorizate.
Articol editat de Cristina Corocan, 1 aprilie 2024, 15:42
Anul trecut acest proiect a fost finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman, dar după încheierea acestuia, banii necesari continuării au fost asigurați de către Organizatia Salvați Copiii România. În prezent la Colegiul Național Mircea Eliade Reșița există 20 de elevi beneficiari în acest proiect.
”Centrul de zi Salvați Copiii s-a înființat la Colegiul Național ”Mircea Eliade” din anul 2019, deja are vechime și ne bucurăm că atât de mulți copii au fost beneficiari de-a lungul timpului. Primii copii care au intrat în centru acum sunt la gimnaziu. Important este că nu ne-am oprit deloc din activitate. În acest moment avem 20 de copii beneficiari, toți elevi din clasele pregătitoare până la IV și echipa formată din 4 persoane: cadru didactic, asistent social, coordonator de centru și psiholog. Avem sălile noastre, spațiul nostru frumos amenajat la parterul instituției de învățământ, iar serviciile pe care noi le oferim sunt reale beneficii pentru acești copii, pentru că își fac temele, se joacă, socializează, ne uităm la filmulețe, cântăm, dansăm, servim prânzul împreună. Este o alternativă la a sta singuri acasă sau doar cu un părinte sau cu o mătușă, doarece părinții sunt la lucru sau în străinătate, chiar plecați unul sau amândoi. Ne bucurăm foarte mult că se continuă finanțarea pentru acest proiect direct de la Organizația Salvați Copiii România, de la București prin filiala Caraș-Severin”, după cum spune coordonatoarea acestuia, prof. Nicoleta Marcu.
Una dintre mamele care are amândoi copiii cuprinși în acest proiect a vorbit despre ajutorul primit din partea voluntarilor:
”Stau fără griji deoarece știu că-și fac temele și bineînțeles au și o masa caldă, care e foarte importantă. Cel mai mult mă ajutați cu temele pentru ambii copii. Mi-ați fost de folos, extrem de mult, mi-ați dat o mână de ajutor când am avut cea mai mare nevoie”.
Copiii beneficiază zilnic de o masă caldă, precum și de servicii educaționale și consiliere socială și psihologică.