Salvamont Caraş-Severin revine în subordinea Direcţiei Judeţene de Drumuri
Mai multe compartimente şi servicii ale Consiliului Judeţean Caraş-Severin vor trece printr-o reorganizare, impusă de reducerile de cheltuieli. Printre acestea se numără şi Serviciul Public Salvamont care va reveni în subordinea Direcţiei Judeţene de Drumuri.
Articol editat de Mirabela Afronie, 29 iunie 2024, 13:00
Șeful Serviciului Public Salvamont, Cornel Galescu atrage atenţia că acest lucru ar putea însemna pierderea acreditării. Galescu a adăugat că Salvamontul din Caraş-Severin va fi singurul serviciu din ţară care nu este independent deşi există o ordonanţă prin care se putea evita această comasare.
„Nici nu vreau să mă gândesc vizavi de partea birocratică, ce multe documente, ce multe aspecte vor fi din nou răsturnate. Cel mai grav este că riscăm pierderea acreditării serviciului, pentru că noi am obținut acreditarea pentru faptul că am fost un serviciu de sine stătător, cu personalitate juridică. Este trist fiindcă raportat la nivel național vom fi singurul județ care devine subornat în ciuda faptului că există o ordonanță de excepție prin care serviciul putea fi salvat de la această comasare.”
Cornel Galescu a mai precizat pentru Radio Reşiţa că, serviciul funcţionează subdimensionat cu 9 salvatori montani şi 25 de voluntari, dar chiar şi în această formulă se află printre primele 5 judeţe ca număr de intervenţii din ţară.
„Ca serviciu independent cu personalitate juridică, Salavamontul din Caraș-Severin a funcționat extrem de bine. Suntem în primele cinci județe ca număr de intervenții și când spun asta fac o comparație și cu perioada dinainte, în care Salvamontul a fost iarăși sub Direcția de Drumuri. Chiar dacă cei mai mulți dintre angajați au fost și acum, birocrația care știm că împiedică de foarte multe ori bunele intenții și a spus cuvântul.”