Sala Centrului de Transfuzie Reşiţa este goală, în timp ce bolnavii din Caraş-Severin au mare nevoie de sânge!
Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa se află într-o situaţie critică! A scăzut din nou drastic numărul donatorilor.
Articol editat de Daiana Rosca, 21 martie 2020, 08:47
„Vineri, Ora 10…Sala Centrului de Transfuzie Reşiţa este goală! E bine să stăm acasă în aceste vremuri… Dar… Să nu uităm că este nevoie de sânge în fiecare zi. Să fim înainte de toate oameni şi dacă suntem sănătoşi haide-ţi să dăm o mână de ajutor celor care depind zilnic de transfuzie de sânge”, arată cadrele medicale.
ACTIVITATEA CENTRULUI DE TRANSFUZIE REŞIŢA NU S-A SUSPENDAT DIN CAUZA INFECŢIEI CU COVID-19! Vă aşteptăm în continuare, acesta este mesajul transmis pe mai multe site-uri de socializare de reprezentanţii unităţii de transfuzie.
În acest context, stocul de sânge și produse sanguine este total insuficient pentru a asigura necesitățile spitalelor. Prin urmare, directorul CTS, dr. Rodica Neaga roagă pe toți cei care pot, precum și tot personalul medico-sanitar să dirijeze aparținătorii pacienților internați să facă gestul umanitar și să meargă să doneze.
Un singur donator, printr-o singură donare, poate salva până la 5 vieți!
Vă reamintim că în judeţul Caraş-Severin este nevoie de sânge pentru toate grupele, în special pentru grupele cu RH negativ. Persoanele care donează sânge vor primi 7 tichete de masă în valoare de 67 de lei şi o zi liberă plătită de la serviciu.
Oamenii trebuie să înţelegă că bolnavii au nevoie de sânge şi în această perioadă, în care din păcate numărul donatorilor a început să scadă extrem de mult susţine medicul Rodica Neaga. Cei care vin să doneze sânge trebuie să completeze acel chestionar pe care îl completau şi în trecut iar dacă vin din Italia sau China trebuie să spună adevărul a mai adăugat coordonatorul Unităţii de Transfuzii, Rodica Neaga.
CE TREBUIE SĂ CUNOASCĂ PERSOANELE CARE POT FI DONATORI DE SÂNGE:
-Vârsta cuprinsă între 18-60 ani;
-Greutate corporala minima 50 kg;
-Tensiunea arteriala : maximă nu depăşeşte 180 mmHg, iar minima 100 mmHg;
-Valoarea hemoglibinei nu este mai joasă de 125g/l pentru femei şi nu mai puţin de 135 pentru bărbaţi;
-Nu prezintă afecţiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operaţie de ulcer, tendinţa de sângerare anormală.
-Intervalul de timp între doua donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile .