[FOTO-AUDIO] Reşiţenii preferă carnea de porc şi cârnaţii pentru Crăciun
Articol editat de Gerhard Chwoika, 24 decembrie 2015, 13:30 / actualizat: 24 decembrie 2015, 15:02
Numărăm orele până la Crăciun – sărbătoarea naşterii Domnului nostru Isus Hristos, însă carmangeriile din Reşiţa sunt pline ochi pentru că oamenii au gândurile ocupate de cu totul altceva, consistenţa plaselor de cumpărături şi a meniurilor pentru masa de sărbătoare. Măcelarii lucrează la foc continuu, iar marfa nu rămâne o clipă în galantare. Bătaia se dă pentru carnea de porc, cârnaţii proaspeţi şi afumaţi, care ocupă primele locuri din fruntea listei de cumpărături pentru masa de Crăciun. Cumpărătorii cântăresc din ochi fiecare bucată, aleg cu atenţie şi fac calcule. Aglomeraţia de la galantare îi obligă pe măcelari să dea dovadă de măiestrie, însă pentru vânzători, reţeta e simplă: un cumpărător mulţumit aduce şi alţi clienţi, iar astăzi atât măcelăriile cât şi magazinele din municipiul de pe Bârzava şi-au adaptat programul de lucru.
Reporterul Radio Reşiţa, Hardy Cvoica a colindat carmangeriile din oraş şi a aflat de la cetăţeni ce preferă aceştia pentru masa de Crăciun: