Reşiţean, țepuit cu 290.000 de lei după o investiție online
Un bărbat din Reșița a fost victima unei escrocherii online, pierzând suma de 290.000 de lei după ce a investit într-o ofertă promovată pe o rețea de socializare.
Articol editat de Mirabela Afronie, 8 februarie 2024, 14:49
Potrivit Poliției, victima a fost contactată de persoane necunoscute prin intermediul unei aplicații de telefonie mobilă. Sub pretextul că ar fi consultanți de investiții, aceștia l-au convins să instaleze o aplicație care le-a permis accesul la telefonul său.
Ulterior, folosindu-se de această aplicație, infractorii au efectuat mai multe transferuri neautorizate de bani din contul victimei.
Poliția a deschis un dosar penal pentru înșelăciune și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Cercetările sunt în curs de desfășurare pentru identificarea și tragerea la răspundere a autorilor infracțiunii.
Recomandări pentru a preveni efectuarea unor tranzacții frauduloase prin accesarea unor pagini de phishing:
Fiți foarte atenți la denumirea și mai ales adresa URL a paginii web pe care o accesați! De cele mai multe ori, paginile clonate au o denumire asemănătoare, dar nu identică cu cea originală. Fie lipsește o literă, fie apare o cratimă în plus, orice detaliu contează!
Evitați să accesați link-urile din postările sponsorizate care oferă oportunităţi rapide de îmbogățire.
Nu furnizați date personale, de autentificare ale conturilor sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană.
Dacă trebuie să primiți bani, IBAN-ul este cel ce trebuie comunicat.
Citiți cu atenție, înainte de a deschide, orice mesaj sau fișier care pare a fi transmis de la bancă.
Sesizați imediat instituția bancară dacă ați introdus, pe astfel de site-uri, date de card sau de autentificare la conturile de internet banking.
Dacă ați fost victima unei astfel de fapte, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție!