Reperele istorice ale Reşiţei de altădată în panouri urbane pe străzile municipiului
În cadrul proiectului „Muzeul Virtual Reșița – 250 De Ani de Industrie”, implementat de Asociaţia „Make Better” din Bucureşti, în parteneriat cu Muzeul Cineastului Amator, Muzeul Național al Țăranului Român și Primăria Reşiţa, au fost realizate, într-o primă fază 6 panouri cu fotografii și informații din istoria orașului. Aici fiind vorba despre: Universitate, Gara Sud, Palatul Cultural, Vila Koch, Parcul Cărășana, Universalul Vechi, zona industrială, Liceul „Diaconovici-Tietz” sau Biserica Maria Zăpezii, dar şi casele din zona Rânduri I-IV şi strada Ţerovei din cartierul Dealul Crucii considerate a fi cele mai vechi din oraș, edificate în anul 1846.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 4 ianuarie 2022, 15:00 / actualizat: 4 ianuarie 2022, 18:10
Conform fondatorului Muzeului Cineastului Amator din municipiul de pe Bârzava, Andrei Bălbărău, pe raza urbei a început amplasarea lor, iar în curând, alte panouri descriind succint istoria urbei se vor alătura acestora în toate zonele cu importanţă istorică din oraş.
„Muzeul Virtual Reșița – 250 De Ani de Industrie” este un proiect realizat prin finanțare AFCN și cofinanțat de Primăria Municipiului Reșița.
Turul virtual al urbei poate fi vizitat accesând site-ul „muzeulvirtualresita.ro”
Sursa foto: Muzeul Cineastului Amator