ReMetal 2021- punem în valoare Hala Minda, în contextul celebrării a 250 de ani de foc nestins
La împlinirea a 250 de ani de foc nestins, Primăria Reşiţa pune în valoare Hala Minda. În 16 septembrie, în vecinătatea clădirii parte din patrimonial industrial vor fi dezvelite, şase sculpturi monumentale în metal. Acestea sunt proiectate de artiştii Doru Covrig, Roman Cotoşman, Constantin Flondor, Ingo Glass, Peter Jecza şi Aurel Vlad.
Articol editat de Mirabela Afronie, 29 iulie 2021, 12:09
Municipalitatea are în plan obţinerea de finanţări pentru dotarea halei Minda cu echipamente de ultimă tehnologie cu scopul de a înfiinţa un centru de creaţie şi de practică pentru toţi cei ce doresc să activeze în industria de prelucrare a metalului.
Primăria Reșița lansează proiectul „ReMetal 2021” – un program care face parte din strategia orașului de regenerare urbană, prin industrii creative. În 16 septembrie 2021 vom dezveli, în vecinătatea Halei Minda, șase lucrări de sculptură monumentală în metal, proiectate de artiștii Doru Covrig, Roman Cotoșman, Constantin Flondor, Ingo Glass, Peter Jecza și Aurel Vlad.
Proiectul „CINEMA – Industrii creative pentru noile economii urbane în Regiunea Dunării”, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea (http://www.interreg-danube.eu/) este proiectul – pilot prin care dorim să definim viitoarele dezvoltări și funcționalități pentru Hala Minda, clădire parte din patrimonial industrial al municipiului Reșiței. Ambiția noastră este de a păstra tradiția orașului legată de metal, prin obținerea de finanțări pentru dotarea acesteia cu echipamente de ultimă tehnologie cu scopul de a înființa un centru de creație și de practică pentru toți cei ce doresc să activeze în industria de prelucrare a metalului.
În contextul celebrării a 250 de ani de prezență a Reșiței în industria de prelucrare a metalelor și în alte domenii conexe, dorim să ducem mai departe această moștenire punând în valoare Hala Minda încă din acest an, prin amplasarea în vecinătatea acesteia a celor șase sculpturi din metal. Procesul de realizare a lucrărilor ce vor avea dimensiuni cuprinse între 4-6 m presupune proiectarea individuală, pe baza machetelor și schițelor realizate de artiști menționați, urmată de procese tehnologice de mare finețe pentru a crea aceste obiecte unicat. Pentru realizarea acestor lucrări am apelat la două firme din Reșița, respectiv Plastomet S.A. și Spaleck S.R.L și la firma PAB România S.R.L din Arad.