[FOTO] Reciclarea – o problemă civică în Caraş-Severin
Articol editat de Mirabela Afronie, 2 septembrie 2014, 17:30 / actualizat: 2 septembrie 2014, 18:44
Reprezentanţii a 7 primării şi a 4 operatori de salubritate autorizaţi din Caraş-Severin, din totalul celor peste 30 din judeţ, au răspuns pozitiv acţiunii de informare şi conştientizare privind gestionarea şi reciclarea deşeurilor electrice şi electronice din gospodării, organizată astăzi de Agenţia judeţeană pentru Protecţia Mediului şi Asociaţia ecologică Ecotic, la Reşiţa. Prin sesiuni de informare, la nivel urban şi rural, într-o primă etapă, organizatorii acestei campanii îşi propun să readucă în vizorul opiniei publice şi al autorităţilor locale problema gestionării deşeurilor electrocasnice şi să aplice cele mai bune metode de colectare şi reciclare a acestora. Ţinta naţională de colectare a acestui tip de deşeuri este stabilită prin legislaţia specifică, la cantitatea de 4 kg pe cap de locuitor pe an, au spus reprezentanţii Ecotic, Valentin Tofană şi Florin Catz.
În cea dea doua etapă a programului, Asociaţia Ecotic propune tuturor primăriilor şi operatorilor de salubritate din judeţ, o competiţie judeţeană în care participanţii sunt invitaţi să organizeze sisteme de colectare, orientate spre cetăţean şi nevoile acestuia de colectare selectivă a acestor deşeuri, a spus Valentin Tofană.
Programul de reciclare selectivă a deşeurilor electrice şi electronice este implementat în prezent în judeţul Caraş-Severin şi în alte 5 judeţe ale ţării, urmând ca pe parcurs, să-ţi găsească utilitatea în toate unităţile administrative-economice la nivel de judeţ, au mai spus organizatorii.
Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica a fost prezent la seminarul de informare şi consemnează:
(Hardy Cvoica)