[FOTO] Reabilitarea Drumului Județean 571 Răcăşdia-Cărbunari, blocată de contestații
Localnicii de pe Valea Caraşului ameninţă din nou cu proteste. De această dată, din cauza Drumului Judeţean 571 Răcăşdia-Cărbunari, care duce la o serie de obiective turistice importante, între care Ochiul Bei, Cascada Beuşniţa şi Cheile Nerei.
Articol editat de Mirabela Afronie, 1 martie 2022, 08:30 / actualizat: 1 martie 2022, 11:27
La patru luni de când DJ 571 Răcăşdia-Cărbunari a devenit vedetă pe reţelele de socializare, din cauza unei gropi de peste un metru şi autorităţile au plombat pe ici, pe colo, localnicii spun că după ploile şi zăpada din această iarnă, drumul arată din nou ca un ciur. Florin Andrei Vâscuț face apel la autorități să acopere măcar gropile, în caz contrar, spune el, vor organiza acțiuni de protest.
„Acest drum este impracticabil, reprezintă un real pericol pentru conducătorii auto. Dacă autoritățile nu intervin, în perioada următoare vom face un protest.”
Andreea Răducan, care locuieşte în Sasca Montană şi parcurge acest drum de câteva ori pe săptămână spune că starea DJ 571 este deplorabilă. „Vă pot asigura că nicio groapă nu a fost plombată, iar în groapa aceea de un metru adâncime s-au îndesat pământ şi paie.”
Şeful Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, Florin Nedelea a declarat pentru Radio Reșița că DJ 571 Răcăşdia-Cărbunari va fi reabilitat complet, dar până la începerea lucrările va mai dura, licitaţia pentru proiectare fiind contestată.
„Având în vedere, starea drumului extrem de proastă, încercăm să intervenim punctual pentru a crește gradul de confort. Altfel nu se mai poate circula.”
Deși licitația pentru realizarea proiectului tehnic, la care s-au înscris 12 firme, părea lipsită de probleme, comisia de evaluare stabilind un câștigător, lucrurile au luat altă întorsătură. Un ofertant exclus din procedură, a contestat, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor – CNSC i-a dat dreptate, iar acum urmează să i se reevalueze oferta. Va urma stabilirea unui câștigător, semnarea contractului, iar din acel moment, firma care va realiza proiectul tehnic va avea 6 luni la dispoziţie să facă acest lucru. Abia după aceea se va putea licita execuţia, cel mai probabil prin Programul Operaţional Regional 2021-2027.