Rabla Clasic, succes printre cărășeni. 10 mașini livrate în primele 4 zile de la lansare
Programele „Rabla Clasic” și „Rabla Plus” au demarat la finalul lunii aprilie și se bucură de succes printre cărășeni.
Articol editat de Tibi Adam, 20 mai 2021, 13:53
”În primele 4 zile de la lansare au și fost livrate 10 autoturisme românești de către dealerul din Caransebeș, semn că programul a fost foarte așteptat. Acum avem în lucru 60 de dosare. Anul acesta merge mai bine decât anii trecuți pentru că dosarele se depun online”, ne-a declarat Maria Codilă, reprezentant vânzări la unul dintre dealerii autorizați Dacia din Caraș Severin.
De la depunerea dosarului pentru Rabla Clasic până la intrarea în posesia autoturismului durează maxim o săptămână.
”Prin programul Rabla, astăzi se prezintă, punem dosaul pe aplicație, în ziua următoarea poate să meargă la casarea mașinii. Se poate face radiere automată, ceea ce înseamnă că de la centrul REMAT se transmite certificatul de distrugere, în vederea radierii, la Inspectoratul Județean de Poliție. Radierea durează între 1-4 zile. După ce noi vedem în sistem radierea, se poate face livrarea. Practic, într-o săptămână, clientul ar putea să intre în posesia mașinii”, a declarat Maria Codilă.
În acest an, Programul Rabla Clasic a venit cu modificãri substanțiale, în ceea ce privește prima de casare, aceasta fiind majoratã de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, dar și alte modificãri, menite sã îi sprijine pe cei care doresc sã aplice.
O altã noutate a Programului Rabla Clasic o reprezintã valoarea ecobonusurilor acordate pentru stimularea achiziționãrii autoturismelor cât mai puțin poluante, în funcție de tehnologia folositã, acestea fiind, de asemenea, majorate astfel:
– ecobonus în valoare de 1.500 de lei la achiziþionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie care genereazã o cantitate de emisii de maximum 96 g CO_2/km NEDC în regim de funcționare mixt conform informațiilor înscrise în COC, sau echipat cu motorizare GPL/GNC;
– ecobonus în valoare de 1.500 de lei în cazul în care în COC este înscrisã și cantitatea de emisii de CO_2 conform standardului WLTP, pentru autovehiculul nou exceptând motocicletele, al cãrui sistem de propulsie genereazã maximum 105 g CO_2/km NEDC în regim de funcționare mixt sau echipat cu motorizare GPL/GNC;
– ecobonus în valoare de 1.500 de lei în cazul în care în COC este înscrisã doar cantitatea de emisii de CO_2 conform standardului WLTP, se acordã pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cãrui sistem de propulsie genereazã maximum 124 g CO_2/km WLTP în regim de funcþionare mixt;
– ecobonus în valoare de 3.000 de lei la achiziționarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie hibrid.
Ecobonusurile se pot cumula în cazul în care mașina nouã îndeplinește ambele condiții, ajungându-se astfel la o reducere de 12.000 de lei din prețul total al autovehiculului nou.
O altã modificare vizeazã posibilitatea ca primele de casare sã fie transferate între toate tipurile de persoane fizice sau juridice. Aceastã schimbare va permite accesarea programului și de cãtre cei care nu au o mașinã veche de casat.
De asemenea, a fost introdusã interdicția de înstrãinare a autovehiculelor nou-achiziționate în cadrul programului, precum și obligativitatea restituirii finanțãrii în cazul nerespectãrii acestei interdicții.