Protest pașnic pentru susținerea proiectului Nedeia
Propunerea de preluare a două drumuri forestiere de către Consiliul Județean Caraș-Severin a creat un nou scandal între consilierii puterii și cei ai opoziției.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 16 mai 2023, 10:52 / actualizat: 17 mai 2023, 17:28
Este vorba de tronsonul Șucu-Olteaca, în lungime de 9,6 km și Vâlsan-Șaua Jigoriei, în lungime de 2 km. Dacă s-ar găsi surse de finanțare, aceste drumuri ar putea crea legătura rutieră între stațiunile Poiana Mărului și Muntele Mic. Neluarea în calcul a acestui proiect a stârnit nemulțumirea operatorilor de turism de la baza muntelui, după cum spune primarul comunei Zăvoi Doru Cîrdei.
„Am venit să susțin oamenii, eu nu am nicio afacere în Poiana Mărului, dar vreau să susțin un proiect care este vital pentru noi, pentru că neavând legătura cu Muntele Mic, măcar rutieră, iarna oamenii aceștia nu au turiști, deci nu funcționează, nu vin bani la impozite. Este dureros ce se întâmplă”.
Pentru realizarea acestei legături rutiere a fost inițiată și o petiție online, spune Ovidiu Bistrian, proprietar de pensiune.
„Drumul acesta, dacă ar fi preluat de Consiliul Județean, cu siguranță, în câțiva ani are șansa să fie făcut. Domnii consilieri trebuie să înțeleagă că sunt aici să vină să voteze, dacă sunt împotrivă putem accepta asta, dar să vină aici să îi putem privi în ochi, nu să stea pe holuri ascunși. Mi se pare o lașitate, nu contează ce culoare politică au. Trebuie să înțeleagă că dincolo de partidele politice sunt interesele cetățenilor și trebuie să gândim în perspectivă”.
La întâlnirea de la Consiliul Județean a fost prezent și primarul Caransebeșului, Felix Borcean. Acesta a făcut și o recomandare colegilor săi de partid.
„Eu dacă aș fi un lider PSD cu bani, eu aș face altceva. Aș ridica vreo două-trei hoteluri prin Caransebeș și prin Poiana Mărului și aș profita de pe urma nebuniilor lui Romeo Dunca. Tot timpul m-am gândit că dacă se realizează acest proiect, coroborat cu aeroportul, cu drumul expres, Carasebeșul va deveni o stațiune montană, poate prima stațiune cu adevărat frumoasă, dezvoltată, având în vedere cei de 140 de km de pârtie. Vom beneficia și noi caransebeșenii, că nu o să aibă turiștii loc în Poiana Mărului, nici pe Muntele Mic, nici în Zăvoi. Și atunci, Caransebeșul va deveni principala atracție a zonei pentru toți turiștii. O să vedem oameni care umblă cu rucsaci, îmbrăcați colorat, cu bețe în mână, exact cum vedem în Austria”.
O nouă ședință a Consiliului Județean este programată pentru miercuri, însă proiectul cu cele două drumuri forestiere nu este inclus pe ordinea de zi.