Proiectul-pilot „Tabăra din Inima Satului” lansat în Episcopia Caransebeşului
„Tabăra din Inima Satului” este un proiect-pilot a cărui lansare oficială va avea loc astăzi, de la ora 17, în Sala „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Episcopiei Caransebeşului. Este un proiect destinat copiilor, tinerilor şi dascălilor, în egală măsură, fiind închinat şi satului românesc pentru că în Patriarhia Română este Anul Omagial al Satului Românesc, al preoţilor, al profesorilor şi al primarilor gospodari, în context general.
Articol editat de Radio Resita, 10 iunie 2019, 14:45 / actualizat: 10 iunie 2019, 17:11
„Proiectul este unul îndrăzneţ, ambiţios, ce a debutat la începutului anului cu formarea a 70 de voluntari în ceea ce priveşte activităţile care se vor derula în această vară, din 18 iunie, pentru aproape 400 de copii din 14 sate cărăşene”, spune coordonatorul acţiunii, părintele Mihai Ciucur. Copiii nu vor fi luaţi şi duşi într-o tabără aşa cum se obişnuieşte, ci li se va aduce tabăra la ei acasă, în propria comunitate„.
„Tabăra din Inima Satului” este una de tip educaţional organizată, sub egida Episcopiei Caransebeşului, de Centrul de Tineret Moniom, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte, în colaborare cu Casa Corpului Didactic. Astfel, programul beneficiază şi de sprijinul primăriilor, şcolilor şi parohiilor ortodoxe. Părintele Mihai Ciucur:
„Am gândit un program specific vacanţei de vară, avem o paletă largă de jocuri, concursuri educative şi aşa-numitele seri tematice care sunt foarte agreate în taberele pe care le organizăm de 7 ani sub egida Episcopiei Caransebeşului. Punem accent şi pe aspectul duhovnicesc, dar şi pe serile cu profil cultural-tradiţional. Astfel, întreaga comunitate va prezenta specificul local din punct de vedere al moştenirii cultural-tradiţionale. Foarte important este atelierul denumit: „Educaţie pentru viaţă”, coordonat de preşedinta Organizaţiei naţionale „România pentru viaţă„, tânăra Alexandra Nadane din Bucureşti”, a mai spus părintele Mihai Ciucur.
Programul Taberei:
-Bozovici între 18 şi 21 iunie
-Răcăşdia între 18 şi 22 iunie
-Teregova între 24 şi 28 iunie
-Marga între 1 şi 5 iulie
-Poiana Buchin între 1 şi 6 iulie
-Iablaniţa între 2 şi 5 iulie
-Verendin între 9 şi 12 iulie
-Măureni între 15 şi 19 iulie
-Iaz între 22 şi 26 iulie
-Eftimie Murgu între 26 şi 29 iulie
-Poiana Mărului între 7 şi 9 august
-Forotic între 21 şi 24 august
-Moniom între 23 şi 26 august
-Berlişte între 29 şi 2 septembrie