Programul de toamnă pentru vizitatorii Domeniului Regal Savârșin
Domeniul Regal Sãvârșin va mai fi deschis în zilele de sâmbãtã 18 septembrie, duminicã 19 septembrie și duminicã 26 septembrie 2021, de la ora 9.00 la ora 18.00. În aceste zile puteți vizita domeniul fãrã nicio programare.
Articol editat de Valentina Adam, 18 septembrie 2021, 10:23
Începând cu 1 octombrie 2021, Satul Regal și Parcul Regal vor putea fi vizitate doar cu rezervare prealabilã. Puteți solicita vizitarea în grup trimițând un email sau la telefon.
E-mail: contact@savarsinregal.ro / Telefon mobil: 0743 183 181
Poate fi vizitat Parcul Regal, precum și Muzeul Automobilului, Magazinul de suveniruri, Atelierul Auto al Regelui Mihai și Satul Regal. În parc pot fi vizitate Grãdina Ascunsã, Micul Pavilion, Aleea Lungã, Grãdina Toscanã, Aleea Stejarilor Bãtrâni și insula.
Casa Regală anunță de asemenea că Lucrãrile la Casa Ceaiului de la Domeniul Regal Sãvârșin, ultima clãdire rãmasã nerestauratã din Satul Regal, sunt în plinã desfãșurare și vor fi gata la 1 octombrie.
Casa, ridicatã în secolul al XIX-lea, este cea mai mare din ansamblul Satului Regal și se aflã, la stradã, în dreapta porților principale de intrare pe proprietate. Casa Ceaiului are o suprafațã de 300 de metri pãtrați, dintre care jumãtate vor fi alocați sãlii de ceai, destinatã vizitatorilor domeniului. Aici, ei vor putea servi cafea, ceai, rãcoritoare și gustãri. Totodatã, sala mare va fi și un spațiu cultural și educațional, gãzduind expoziții, lecții deschise, reuniuni și evenimente publice.
Proiectul de restaurare este condus de arhitectul Tudor Emilian Cordoș, de la Alba Iulia, și susținut de Fundația Colecția Familiei Regale a României, cãreia Majestatea Sa Margareta i-a încredințat spre folosire clãdirea.
Lucrãrile de restaurare sunt realizate de o companie localã de meșteri constructori, cu sediul în satul Ilteu, din vecinãtatea Sãvârșinului. Toate materialele originale care au putut fi recuperate vor fi refolosite: bârne vechi de stejar, țigle manufacturate în Imperiul Austro-Ungar, podele de ceramicã și de piatrã, cãrãmizi.