Profesorul Răzvan Cherecheş:”Patriot în pandemie înseamnă să ții la țară și să ții inevitabil și la cei care trăiesc în țara respectivă”
Pandemia de COVID a împărțit poporul român în două. Persoane care cred în acest virus versus persoane care vin cu tot felul de teorii conspiraționiste, persoane care s-au vaccinat versusu persoane care nu s-au vaccinat. În loc sa vorbim astăzi de o unitate încercăm să aflăm cum am ajuns aici. Și cum putem rezolva aceasta problemă? Puși în fața faptului împlinit oamenii realizează că lucrurile s-au schimbat și parcă nu în bine.
Articol editat de Daiana Rosca, 1 decembrie 2021, 09:40
„Suntem mai supărați, mai revoltați, din unii pandemia a scos ce e mai rău, nu ne mai ajutăm ca altă dată și nu înțelegm contextul actual. Ne este greu, pandemia ne-a schimbat pe noi ca popor„, ne-au declarat oamenii.
Cele două tabere vaccinati versus nevaccinati nu ar trebui să existe într-o societate sănătoasă. Și dacă vorbim de patriotism ar trebui să ne gandim la unitate, este îndemnul făcut de profesorul de sănătate publică, Răzvan Cherecheș prin intermediul Radio România Reşiţa.
„Patriot în pandemie înseamnă să ții la țară și să ții inevitabil și la cei care trăiesc în țara respectivă deci să ținem unii la alții înseamnă să ne acceptăm unii pe alții, unii dintre noi s-au vaccinat, unii nu s-au vaccinat încă…nu contează pentru că în continuare trăim tot aici. Cei care nu s-au vaccinat din nefericire vor plăti un cost în sensul că s-ar putea să se infecteze și să plătească cu sănătatea lor.
Ce putem face? Este simplu, să avem grijă unii de alții, vaccinați, nevaccinați repet, trăim împreună și trebuie să ne ascultăm unii pe alții. Dacă am descoperit ceva în pandemia asta, este că dincolo de a fi patrioți suntem oameni și depindem atât de mult de ceea ce se întâmplă în jurul nostru”.
Pandemia a prilejuit naşterea a tot felul de teorii conspiraţioniste nocive şi înşelătoare, cele mai multe dintre ele răspândindu-se online. Pe retelele de socializare oamenii prind putere, devin vocali si se exprimă fără să realizeze că prin afirmaţiile făcute pot distruge vieti.
Din păcate oamenii se trezesc la realitate în momentul în care se infectează cu noul coronavirus şi ajung pe un pat de spital. Acolo lucrurile se schimbă dar regretele sunt tardive. Concluzia e simplă, încă nu e târziu să ne implicăm. Pandemia poate fi oprită, ura poate fi zdrobită e cazul să facem ceva şi nu de mâine ci de azi, trezeste-te române!