Primarii nu se înghesuie să depună cererile pentru autorizarea temporară a centrelor de sacrificare a mieilor: Abia două primării şi-au depus solicitările!
În perioada apropiatelor sărbători pascale, primarii localităţilor cărăşene pot depune solicitări la Direcţia Sanitar-Veterinară pentru eliberarea autorizaţiilor provizorii privind amenajarea centrelor temporare de sacrificare a mieilor în spaţiile special amenajate din pieţele agroalimentare din judeţ.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 9 aprilie 2019, 11:47 / actualizat: 9 aprilie 2019, 22:16
Directorul executiv al DSVSA Caraş-Severin, Dorin Imbrea, pentru Radio Reşiţa:
Dorin Imbrea recomandă cetăţenilor să consume carnea de oaie cumpărată doar din centrele amenajate în pieţele agroalimentare şi abatoarele autorizate sanitar-veterinar şi să evite achiziţionarea directă din exploataţiile particulare sau de pe tarabele din pieţe.
Acestea vor funcţiona în perioada 15 aprilie – 28 aprilie în spaţiile special amenajate din pieţele agroalimentare. La înfiinţare, centrele temporare, vor fi verificate de inspectorii sanitar-veterinari pentru a vedea dacă îndeplinesc condiţiile de igienă necesare.
Amintim că, până în prezent doar două primării din judeţ, Moldova-Nouă şi Reşiţa, au solicitat amenajarea centrelor temporare de sacrificare a mieilor.