Primăria Reşiţa te invită să-ţi spui părerea despre reconversia funicularului, un proiect unic în Europa
Primăria Reşiţa a lansat o consultare publică online cu privire la reconversia funicularului. Atât reşiţenii cât şi turiştii îşi pot spune părere despre oportunitatea şi necesitatea acestui proiect unic în Europa, care momentan se află în proiectare şi urmează să fie depus pentru execuţie, prin Programul Operaţional Regional 2021-2027.
Articol editat de Alin Datcu, 12 septembrie 2022, 11:19
Municipalitatea a pregătit două chestionare, unul dedicat reșițenilor și altul pentru persoanele ce ar putea deveni turiști în urma implementării acestui proiect. Durata de completare este de maxim un minut.
Completând unul din cele două chestionare, ne poți ajuta să trasformăm în realitate cel mai mare proiect de regenerare urbană din zona de vest, este mesajul transmis de Primăria Reşiţa.
- pentru rezidenții Reșiței:
https://forms.gle/A8FFMKRMXRa4SVT19 - pentru nerezidenți:
https://forms.gle/q4AYTa8ZgyvFsD7A9
Primăria Reşiţa a participat la forumul Oraşelor Verzi, cel mai mare eveniment din România dedicat sustenabilităţii de mediu şi a prezentat proiectul ce vizează reconversia funicularului.
Grațian Dobre, directorul executiv al Direcției de Dezvoltare Locală și Instituțională din cadrul Primăriei Reșița, a fost invitat zilele trecute la Forumul Orașelor Verzi, unde a vorbit despre reconversia funicularului.
Vorbim despre cel mai important proiect de reconversie industrială din regiunea de vest a României, cu o valoare de 18 milioane de euro. Acesta prevede crearea unui spațiu pietonal și velo pe ansamblul metalic, precum și o tiroliană care va pleca de la un capăt al funicularului, spațiu pietonal, platformă de bungee jumping, panouri de cățărare și alte facilități sportive și de agrement.
Proiectul presupune și legarea centrului orașului de zona Govândari printr-o promenadă și pistă de bicicletă, pe malurile râului Bârzava, pe o lungime de aproximativ 4 km și construirea a 8 poduri pietonale metalice prin care se vor conecta cele două maluri ale Bârzavei. Proiectul prevede şi crearea unui punct de informare turistică şi a unui micromuzeu al patrimoniului industrial din Reşiţa.