Primăria Reşiţa caută soluţii tehnice pentru cartierele afectate de ploile diluviene
O echipă tehnică s-a deplasat marţi, 30 mai în teren pentru a evalua pagubele din cele 4 zone ale oraşului, major afectate de ploi. Este vorba de cartierul Secu şi drumul de Centură al oraşului, dar şi de străzile Başovăţ şi Mihail Kogălniceanu:
Articol editat de Gerhard Chwoika, 30 mai 2023, 19:37 / actualizat: 31 mai 2023, 13:32
„Am fost împreună cu Adelin Tuță, cu domnul ing. Huszti și un domn Oprea care s-a ocupat de canalizările pluviale din oraș în anii trecuți, să încercăm să identificăm o soluție prin care să aducem mai multă apă jos. Acolo e o pâlnie într-o vale în formă de Y care acumulează foarte multă apă, o aduce în capul pâlniei şi nu știm cum s-o preluăm. Nu are nicio legătură cu bazinul sau cu tăierile de arbori; în momentul în care vine mai multă apă decât poate să preia o conductă, încalcă bazinul decantor de sus și deversează pe drum. Din punct de vedere tehnic singura soluție ca să nu ne mai întâlnim cu așa ceva pe Kogălniceanu este să găsim o soluție prin care să venim cu o secţiune mai mare a conductei din pâlnia respectivă. Încercăm să găsim o soluție prin grădinile oamenilor, asta însemnând că dacă o identificăm cu experții, ar fi o conductă de 2 metri în diametru, ceea ar putea prelua un debit dublu„.
În opinia lui Ioan Popa cetăţenii care au suferit pagube materiale, vor beneficia de despăgubiri:
„Avem semnale de la nivel de Guvern, s-a transmis să facem o evaluare a tuturor daunelor. imaginile au fost mai mult decât grăitoare. Am primit foarte multe telefoane de la București și oamenii sunt gata să ne sprijine. Evident, acoperiţi e documente„.
Primarul municipiului de pe Bârzava a mai subliniat că, porţiunile de carosabil din cartierul Secu şi de pe drumul de Centură, surpate parţial, nu sunt foarte simplu de reconstruit, fapt ce denotă realizarea unui studiu tehnic amănunţit şi găsirea celor mai bune soluţii de consolidare a versanţilor.