Preţurile cărnii de porc, dezavantajează micii fermieri din Banat
Potrivit acestuia, micii fermieri ţin momentan preţurile în frâu, deşi sunt dezavantajaţi în ceea ce privesc vânzările.
Amintim că, în gospodării, porcii se vând, în viu, cu 8 – 10 lei kilogramul, la fel ca în aceeaşi perioadă a anului trecut. (Hardy Cvoica)
Sursa foto: agrointeligenţa.ro
Articol editat de Gerhard Chwoika, 5 decembrie 2017, 15:00 / actualizat: 5 decembrie 2017, 21:37
Marius Zarcula, şeful Direcţiei pentru agricultură Caraş-Severin a precizat pentru Radio Reşiţa că, micii fermieri nu se aleg cu vreun mare câştig pentru că creşterea porcinelor nu este o activitate eficientă, hrănirea se face în mod tradiţional, rasele sunt învechite, durata creşterii este de 3 ori mai mică decât în cazul fermelor tehnologizate, însă calitatea cărnii este net superioară:
Potrivit acestuia, micii fermieri ţin momentan preţurile în frâu, deşi sunt dezavantajaţi în ceea ce privesc vânzările.
Amintim că, în gospodării, porcii se vând, în viu, cu 8 – 10 lei kilogramul, la fel ca în aceeaşi perioadă a anului trecut. (Hardy Cvoica)
Sursa foto: agrointeligenţa.ro