Pregătiri pentru instalarea unui spital militar de campanie pe stadionul CFR Timișoara
Un spital militar de campanie va fi amenajat la Timișoara. Unitatea va avea o capacitate de 56 de paturi, patru pentru Terapie Intensivă, informează un comunicat al MApN.
Articol editat de Mirabela Afronie, 21 aprilie 2020, 18:53 / actualizat: 22 aprilie 2020, 6:55
Militarii au început pregătirile pentru instalarea şi operaţionalizarea unui Sistem Modular Medical de Izolare şi Tratament (SMMIT) la Timişoara, în incinta stadionului CFR, iar de miercuri, 22 aprilie sunt planificate operaţiunile de transport al containerelor şi echipamentelor SMMIT de la Centrul Farmaceutic Zonal Sebeş către locaţia de instalare şi lucrări de amenajare genistică pentru pregătirea terenului.
Ulterior, vor fi desfăşurate activităţile de instalare a tuturor elementelor componente ale facilităţii medicale, precum şi racordarea la utilităţi.
Potrivit MApN, sistemul este alcătuit dintr-o zonă medicală cu o capacitate de 56 de locuri, din care patru pentru ATI şi este compus, printre altele, din unităţi de triaj, radiologie, sterilizare, laborator şi zonă de decontaminare. În acest spaţiu va fi instalat şi un modul (tabără) de carantinare şi izolare, cu o capacitate de 120 de locuri.
Formaţiunea medicală va funcţiona ca secţie de boli infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara, pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
Instalarea şi operaţionalizarea SMMIT Timişoara este realizată de Direcţia medicală, Statul Major al Forţelor Terestre, Comandamentul Logistic Întrunit, Direcţia logistică şi Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.
Apreciez inițiativa ridicării unui spital militar de campanie la Timișoara, un sprijin real pentru celelalte unități medicale, dar și pentru pacienți, în cazul în care numărul îmbolnăvirilor va continua să crească, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.
Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament, amenajat de MApN, pe Stadionul CFR, va asigura tratament pentru cazurile ușoare și medii. Unitatea mobilă va avea și o tabără de carantinare, cu o zonă de izolare și triaj pentru suspecții asimptomatici.
Consiliul Județean Timiș își oferă ajutorul și pune la dispoziție generatorul de mare putere, de 450 KWA, achiziționat anul trecut pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, care poate asigura energia electrică pentru funcţionarea zonei de carantină.
De altfel, vom contribui cu tot ce este nevoie, pentru că eu consider că este extrem de important ca toate autoritățile implicate în lupta cu coronavirusul să aibă un singur scop: siguranța și sănătatea cetățenilor.
Foto: Facebook Călin Dobra