Banatul salută Vaticanul: Preasfinţitul Lucian – Episcopul Caransebeşului în comisia de întâmpinare a Papei Francisc la Bucureşti
Vizita Papei Francisc, un eveniment istoric pentru ţara noastră. Suveranul Pontif va fi prezent 3 zile în România, la finalul lunii mai şi începutul lui iunie. Decanul Facultații de Teologie Romano-Catolică din Bucureşti, Wilhelm Dancă a subliniat că prezenţa Suveranului Pontif în România are trei dimensiuni: vizită de stat, pastorală și ecumenică.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 17 mai 2019, 20:39 / actualizat: 18 mai 2019, 7:54
„Să mergem împreună” este motto-ul Papei Francisc pentru vizita sa în România, a doua pe care un suveran pontif o face în ţara noastră, după Ioan Paul al II-lea, în 1999. În vizita sa apostolică de 3 zile, acesta se va întâlni cu pelerinii: la București, Iași, la sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc și pe Câmpia Libertății de la Blaj, unde va fi punctul culminant al prezenţei Excelenţei Sale în România. Sanctitatea Sa se va afla în judeţul Alba în 2 iunie, unde va prezida Sfânta Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, printre care şi reşiţeanul Valeriu Traian Frenţiu.
Episcopia Caransebeşului va fi reprezentată de Preasfinţitul Lucian Mic în comisia de întâmpinare a Suveranului Pontif la Bucureşti pe considerentul bunei înţelegeri între cultele şi etniile din Banat, a precizat consilierului cultural al Episcopiei, Casian Ruşeţ pentru Radio Reşiţa:
„Episcopia Caransebeşului va fi reprezentată la cel mai înalt nivel în ceea ce priveşte vizita Papei Francisc în România respectiv Preasfinţitul părinte episcop Lucian face parte din comisia de întâmpinare a Suveranului Pontif la Bucureşti. Este binecunoscut că în zona Banatului există o relaţie de bună frăţietate între etnii şi cultele religioase. Episcopia Caransebeşului cultivă această relaţie de frăţietate, iar vizita Papei Francisc în România şi implicit participarea Preasfinţitului părinte Lucian în calitatea sa de episcop al Caransebeşului, dar şi de membru al Sinodului permanent al Bisericii Ortodoxr Române la întâmpinarea Papei este un prilej în plus de a reafirma această colaborare şi această frăţietate dintre cele două biserici, catolică şi ortodoxă. Nădăjduim ca prin această vizită să se întărească dialogul dintre cele două biserici, să se întărească sentimentul de respect reciproc„.
Amintim că, toţi cei care vor să asiste la evenimentele unde va fi prezent Papa Francisc se pot înscrie online sau direct la parohiile de care aparţin.
Sursa foto: arhiva Radio Reşiţa