Pompierii militari din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit la stingerea a şapte incendii
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în weekend-ul trecut, pentru stingerea a șapte incendii, salvarea unui animal, îndepărtarea unui copac și a unui element de acoperiș, acordarea asistenței de urgență unui număr de 21 de persoane cu diverse afecțiuni medicale, dar și la alte două misiuni de protecție a comunităților. De asemenea, pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență la nivelul unităților spitalicești din județ, cadrele I.S.U. Mehedinți au desfășurat activități de verificare a concentrației de oxigen din secțiile COVID.
Articol editat de Radio Resita, 23 mai 2022, 13:18
Pompierii mehedințeni au intervenit zilele trecute la stingerea a șapte incendii, șase dintre acestea izbucnite la vegetație uscată și unul la un stâlp electric stradal.
Cele șase incendii manifestate la vegetație uscată, pe raza localităților: Slătinicu Mare, Burila Mare, Cârceni și Fântâna Domnească, au cuprins circa opt hectare de teren și au fost localizate în scurt timp de către pompieri, nefiind înregistrate victime.
În localitatea Cârceni, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni, flăcările au cuprins și o cultură de viță de vie, pe circa 400 de metri pătrați.
ISU Drobeta face apel la cetăţeni să conștientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol chiar viața persoanelor.
În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se extind cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, iar pompierii depun eforturi considerabile pentru stingerea acestora. În condiții de vânt puternic, flăcările își pot schimba direcția, riscând să se propage la gospodării.
Cetățenii sunt rugaţi să dea dovadă de responsabilitate și să înțeleagă că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este STRICT INTERZISĂ dacă nu se impune ca măsură fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.
Arderea resturilor vegetale, a deşeurilor şi altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc deschis – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 de lei.
În această dimineață, un echipaj de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare a intervenit pe DN 56A, pe raza localității Rogova, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară. La sosirea pompierilor, incendiul fusese localizat de către cetățeni. Salvatorii au stins imediat incendiul, ce s-a manifestat la compartimentul motor, împiedicând propagarea acestuia la întregul autovehicul.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.