Peste 2.000 de elevi din Caraş-Severin vor susţine simularea examenului de Bacalaureat. Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat
În Caraş-Severin au fost organizate 27 de centre de examen, în care sunt aşteptaţi să îşi testeze cunoştiinţetele, în vederea pregătirii pentru examenul maturitării, peste 2.000 de elevi.
Articol editat de Casandra Silitra, 4 martie 2024, 07:29 / actualizat: 4 martie 2024, 12:53
„În județul Caraș-Severin avem pregătite 27 de centre. Elevi de clasa a XII-a sunt 1.473, iar elevi de clasa a XIII-a, 571.
O să transmitem prezența pe fiecare probă. Ştim că în special la elevii de clasa a XIII-a, prezența este una mică, pentru că ei sunt în câmpul muncii și nu se înscriu tot timpul la stimulare.
Luni, 4 martie, este prima probă, este proba scrisă la Limba și literatura română. În 5 martie este proba obligatorie a profilului, iar în 6 martie este probă la alegere a profilului și a specializării, urmând ca în 7 martie să fie probă scrisă la Limba și literatura maternă, unde o să avem două centre de examen, iar comunicarea rezultatelor se va face în data de 15 martie 2024,” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Moatăr.
La fel ca şi la simulările pentru Evaluarea Națională și la Bacalaureat 2024, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele simulării examenului national de bacalaureat este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.