Personalul de la DSP, Ambulanţă şi Centrele Medicale de Permanenţă, la datorie de Crăciun
Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin asigură permanenţă de Crăciun şi de Revelion. Toate spitalele au liniile de gardă pregătite iar Serviciul Judeţean de Ambulanţă din Caraş-Severin este pregătit să intervină cu toate autospecialele din dotare pentru acordarea primului ajutor atât în mediul urban cât şi în mediul rural, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.
Articol editat de Daiana Rosca, 24 decembrie 2024, 14:21
„Unitățile spitalicești din județul Caraș-Severin sunt pregătite pentru a face faţă cazurilor de sărbători. Sunt asigurate, la toate nivelurile, toate liniile de gardă. De asemenea, Direcție de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, mai exact 31 dintre angajații acestei instituții fac și ei permanență la telefon. În această perioadă, telefonul de urgență este 0255.211.402. În același timp, centrele de permanență din județ au asigurate gărzi între orele 20.00 și ora 8.00 dimineața. E bine să reamintim că există 10 asemenea centre medicale pe permanență în județ.
De asemenea, Serviciul Județean de Ambulanță a județului Caraș-Severin are un grafic al gărzilor atât pentru Crăciun, cât și pentru Anul Nou. Instituția va funcționa la Reșița cu nouă autospeciale, la Anina cu una, la Băile Herculane, cu două la Bocșa, de asemenea, cu două, la Bozovici tot cu două, la Caransebeș cu trei autospecială, la Domaşnea cu autospecială, la Moldova Nouă cu două, la Oraviţa cu una și la Oțelu- Roșu cu două”.
Toate ambulanţele au fost echipate pentru acest sezon rece iar în caz de nevoie atât numărul autosanitarelor cât şi numărul cadrelor medicale va fi suplimentat.
Chiar dacă este Crăciunul, Serviciul Judeţean de Ambulanţă va avea program normal, cu menţiunea că în această perioadă va asigura şi eliberarea de certificate constatatoare de deces, solicitările populaţiei fiind preluate prin numărul de telefon 112.
Cele 10 centre de permenanţă din Caraş-Severin sunt disponibile pentru pacienţi 24 din 24 de ore. Acestea reprezintă, o alternativă la unităţile de primiri urgenţe din cadrul spitalelor, pentru a rezolva cazurile uşoare. De serviciile medicale oferite de aceste unităţi medicale poate beneficia orice persoană, indiferent dacă este asigurată sau nu, iar consultaţiile şi tratamentele oferite sunt gratuite.