Persoanele fără adăpost din Reșița beneficiază de sprijin pe timpul iernii
Pentru a preveni eventuale tragedii, polițiștii locali împreună cu reprezentanții Primăriei Reșița și ai Direcției de Asistență Socială, organizează acțiuni pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de temperaturile scăzute. Pe lângă activitățile specifice care au loc în zilele de marți și joi, aceștia acționează ori de câte ori sunt semnalați de existența unor asemenea cazuri.
Articol editat de Radio Resita, 8 ianuarie 2019, 12:18
În cazul în care sunt găsite astfel de persoane, acestea sunt duse la Centrul Rezidențial de Asistență și Reintegrare Socială pentru Persoane fără Adăpost din Caransebeș. De asemenea, în cartierul Muncitoresc din Reșița, la Centrul pentru Situații de Urgență, sunt amenajate două spații de cazare provizorii.
“Facem tot ce este necesar pentru a institutionaliza persoanele fără adăpost. Unii rămân în cadrul centrelor aproximativ 60 de zile, după care ajung din nou pe străzi. În ciuda tuturor eforturilor depuse de către noi, statul nu intervine în asemnenea situații. Pentru a fi internați într-un Centru de Permanență cei fără adăpost trebuie să iși exprime acordul. Acești oameni nu mai au discernământ și astfel nu iși dau acceptul pentru a fi instituționalizați în centre de protecție”, a declarat viceprimarul Municpiului Reșița, Adrian Dacica.
De la începutul anului 2019 până în prezent, în Reșița nu au fost depistate persoane fără adăpost.
Răzvan Todor