Persoanele din grupele de prioritate 2 și 3 stabilite la nivelul MApN se vor vaccina la Centrul Spitalului Militar Timișoara
Etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a început astăzi și la Centrul de vaccinare al Spitalului Militar Timișoara, care va vaccina persoanele din grupele de prioritate 2 și 3 stabilite la nivelul MApN.
Articol editat de Daiana Rosca, 15 ianuarie 2021, 13:12
Grupa de prioritate 2 include:
– personalul cu boli cronice, în funcție de indicații;
– pensionarii militari cu vârsta peste 65 ani și veteranii de război;
– personalul din serviciul de luptă permanent, personalul aeronautic;
– personalul care execută misiuni în sprijinul MAI, MS, DSP;
– personalul care încadrează funcții cheie;
– personalul și elevii/studenții din unitățile de învățământ militar;
Grupa de prioritate 3:
– personalul militar și civil care nu e inclus în prioritățile 1 și 2;
– pensionarii militari cu vârsta sub 65 ani și rezerviștii voluntari La grupele de prioritate 2 și 3 se mai adaugă și membrii familiilor acestora (soț/soție, copii, persoane aflate legal în întreținere).
Persoanele care se identifică în grupele de prioritate descrise mai sus vor fi programate pe Platforma națională de programare pentru vaccinare împotriva COVID-19 prin grija unităților militare unde sunt încadrate, respectiv Centrele Militare din județele la care sunt în evidență, acestea oferind și informații legate de planificare. Numerele de contact publice ale centrelor militare sunt: Timiș – 0256228958, 0256204424, Arad – 0257281693, Bihor – 0259434596, Carș-Severin – 0255211115.
Programul Centrului de vaccinare din cadrul Spitalului Militar Timișoara, situat pe strada Nera nr. 2 ( Stadionul CFR Timișoara) este de luni-duminica între ora 8-20.Etapele activității de vaccinare sunt:
– identificarea persoanei și a planificării în punctul de recepție;
– triajul medical ( completarea formularelor medicale și o scurta anamneza);
– pregătirea și vaccinarea propriu-zisă;- supravegherea post vaccinare.
Timpul alocat acestor proceduri este de maxim 30 minute. În toate aceste etape persoana este asistată de personal medical calificat.