Persoanele cu dizabilităţi, de ziua lor, îşi doresc mai mult sprijin din partea autorităţilor
Ziua de 3 Decembrie a fost proclamată în 1992 prin rezoluția 47/3 a Adunării Generale a Națiunilor Unite ca Zi Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Această zi își propune să promoveze drepturile și bunăstarea persoanelor cu dizabilități în toate sferele societății și să crească gradul de conștientizare a situației acestora în toate aspectele vieții.
Articol editat de Daiana Rosca, 3 decembrie 2020, 13:10
Datorită contextului actual, Direcția de Asistență Socială Arad cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad și a Consiliului Local al Municipiului Arad a marcat această zi în cadru mai restrâns la Centrul de reabilitare socio-profesională “Creativ”, cu respectarea măsurilor legale pentru prevenirea infectării și răspândirii SARS-COV-2, prin derularea unor ateliere de creație în care beneficiarii noștri pot să își demonstreze talentul prin confecționarea de decorațiuni specifice sezonului.
”Prin activitățile desfășurate zilnic, ne dorim să contribuim la creșterea gradului de sensibilitate față de problemele cu care aceste persoane se confruntă, cât și la integrarea și incluziunea socială a acestora.” a declarat Oana Pârvulescu, director general DAS Arad.
Direcția de Asistență Socială Arad transmite tuturor celor care sărbătoresc Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități multă sănătate și liniște sufletească.
În judeţele din ţară această zi a fost marcată online, ne-a declarat Daniela Tonci presedintele Consiliului National al Dizabilităţii din România. Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.
Criza mondială a COVID-19 adânceşte inegalităţile preexistente, expune gradul de excludere şi evidenţiază faptul că munca privind incluziunea cu handicap este imperativă. Persoanele cu dizabilităţi sunt printre cele mai excluse din societate şi printre cele mai afectate în criza sanitară mondială în ceea ce priveşte decesele. Chiar şi în condiţii normale, persoanele cu dizabilităţi au mai puţine şanse să aibă acces la asistenţă medicală, educaţie, locuri de muncă şi să participe în comunitate.