Pentru Spitalul Judeţean Timişoara anul 2020 a fost un an dificil din cauza pandemiei de SARS CoV- 2 însă, a fost un an bun din punct de vedere financiar
Pentru Spitalul Judeţean din Timişoara anul 2020 a fost un an dificil din cauza pandemiei de SARS CoV 2 însă a fost un an bun din punct de vedere financiar, ne-a declarat managerul unităţii medicale. Digitalizarea completă a spitalului, reabitarea corpului principal, noi facilităţi de protectie-anti-incendiu şi un spital care arată exact ca afară, sunt doar câteva dintre obiectivele pe care managerul Raul Pătraşcu le are în plan pentru noul an 2021.
Articol editat de Daiana Rosca, 1 ianuarie 2021, 12:26
„A fost un an nebun, din toate punctele de vedere. Acum, în prag de An Nou, vreau sa multumesc întregului colectiv, întregii familii a Sputalului Judetean din Timisoara pentru munca imensa depusa pe parcursul acestui an.A fost un an marcat de greutati, dar impreuna, aliniati in spatele unei viziuni comune, aceea de a salva vieti, am reusit nu doar sa razbim, ci sa setam un exemplu demn de urmat pentru întreaga tara. Nu ar fi fost posibil fara profesionalismul remarcabil, dedicatia si efortul tuturor. Pentru asta, va multumesc si ma inclin in fata dumneavoastra!A fost insa si un an marcat de speranta, cu noi proiecte pornite si 62 de milioane de euro atrasi prin fonduri europene, aproape 30 de milioane de lei din fonduri de la Ministerul Sanatatii si peste 10 milioane de lei din fonduri de la Consiliu Judetean.
Astfel, am reusit nu doar sa facem fata pandemiei, sa asiguram echipamente mereu, sa reorganizam circuite, dar si sa dotam performant si sa ne pregatim deja pentru inceperea constructiei corpului nou de cladire ce va contine un Centeu de Arsi, un UPU modern, sectie de ATI si peste 20 de sali de operatie, toate la cele mai inalte standarde Europene.Am intreprins si reforme administrative, sa reducem birocratia astfel incat personalul nostru sa se poata concentra pe tratamentul pacientilor si nu pe hartogaraie. Toate vor continua in Anul Nou.
Munca nu se opreste aici, din contra.Cladirea noua, digitalizarea completa, reabitarea completa a corpului principal (cladire smart si senzori avansati de avarii sau scurt-circuite, noi facilitatinde protectie-anti-incendiu si un spital care arata, per total, ca afara!), centre de excelenta in Neurochirurgie si Chirurgie Vasculara, sectia de oncologie, centrul de terapie cu protoni sunt toate proiecte aflate in lucru.
Suntem pusi pe treaba pentru ca pacientii nostri sa poata primi cele mai bune ingrijiri. Nu cerem nimic in schimb in afara de practicarea profesiei la cele mai înalte standarde, pentru oameni.Va multumesc tuturor, de la colegi la partenerii din institutiile locale si centrale, pentru sprijin.
Am reusit pentru ca am inteles ca doar impreuna putem face performanta, dovada si titlul primit din partea unui juriu international, acordat de somitati din toata Europa – Spitalul Anului in Romania.Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sa ne dea sanatate tuturor, români de pretudindeni. Sanatate si La Multi Ani!