Pensionarii cărăşeni vor sta mai puţin timp la tratament balnear
Articol editat de Daiana Rosca, 19 februarie 2014, 05:59
Această scădere a numărului de zile face ca numărul biletelor de tratament eliberate de Casa Naţională de Pensii să fie mai mare. Astfel că s-a stabilit un număr maxim de 59.641 de locuri disponibile pentru tratamentul balnear, repartizate în 19 serii de trimitere în staţiuni, faţă de 14 serii de trimitere în staţiuni câte au fost anul trecut.
Casa Naţională de Pensii a mai stabilit că durata unui tratament este de 12 zile lucrătoare, ceea ce îi nemulţumeşte pe pensionarii reşiţeni care susţin că există foarte multe afecţiuni, ca de exemplu hernia de disc, care necesită o durată minimă de 15 zile de tratament.
În condiţiile în care în zilele de sâmbătă şi duminică nu se face tratament în staţiuni şi în funcţie de ziua în care pensionarul este repartizat în staţiune, acesta ar putea să beneficieze de şi mai puţine zile de tratament faţă de cele stabilite.
Până în acest moment, 11 pensionari cărăşeni au fost repartizaţi în staţiuni pentru tratament balnear la unităţi de cazare aparţinând Casei Naţionale de Pensii din Buziaş, Olăneşti, Covasna, urmând ca din data de 2 martie alţi 22 de pensionari din judeţ să fie repartizaţi în staţiuni balneare.
Momentan, toţi beneficiarii repartizaţi în staţiuni de tratament balnear vor fi cazaţi în unităţi care se află în proprietatea Casei Naţionale de Pensii, urmând a se stabili data în care se vor desfăşura licitaţiile şi pentru unităţi de cazare din mediul privat, a precizat directorul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin, Dorin Brăilă.
Despre controversele reşiţenilor cu privire la această modificare adusă perioadei de tratament balnear, ascultaţi un reportaj realizat de Ovidiu Babolea: