Păstrăv proaspăt şi ieftin la discreţie direct de la sursă
Articol editat de Gerhard Chwoika, 28 iulie 2015, 13:00 / actualizat: 28 iulie 2015, 20:05
Cu o producţie anuală de peste 200 de tone pe an, Direcţia Silvică a judeţului Caraş-Severin este cel mai mare producător de păstrăv de consum din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor, spune Traian Roşu – şeful compartimentului vânătoare şi salmonicultură de la nivelul instituţiei cărăşene. Ca o noutate pe piaţa peştelui din judeţ, Direcţia Silvică Judeţeană oferă din această vară, publicului consumator, păstrăv de 180 – 200 de grame, produs în păstrăvăriile proprii: Băile Herculane, Bozovici, Sasca Montană şi Văliug, care se pretează foarte bine spre a fi servit în restaurante sau destinat unor evenimente speciale, precum: nunţi, botezuri, zile de naştere şi parastase. Peştele se vinde direct din bazinele păstrăvăriei Miniş la preţul de 18 lei/ kg în comparaţie cu 20-22 de lei/ kg cum se găseşte în magazinele din judeţ. De-asemenea toată producţia de păstrăv din Caraş-Severin a fost adjudecată la licitaţie de agenţi economici din întreaga ţară. Potrivit lui Traian Roşu, anul trecut Direcţia Silvică a judeţului Caraş-Severin a desfăcut pe piaţa românească peste 194 de tone, iar în primul semestru al anului mai mult de 80. (Hardy Cvoica)
Sursa foto: observatorbn.ro