Pacienții suspecți de SARS CoV-2 sunt nevoiți să aștepte chiar și 12 ore pentru rezultatul analizelor la Arad
În contextul creșterii numărului de persoane diagnosticate cu SARS CoV 2 au apărut unele nemulțumiri legate de durata de așteptare pentru efectuarea analizelor medicale specifice, în regimul de spitalizare de zi din Arad.
Articol editat de Daiana Rosca, 21 octombrie 2020, 07:56
Timpii de așteptare variază în funcție de numărul de persoane care se prezintă la spital dar în unele cazuri perioada de efectuare a analizelor a ajuns chiar și la 12 ore susțin pacienții nemulțumiți. Din această cauză managerul unității medicale, Florina Ionescu face apel la înțelegere și caută soluții pentru a rezolva această problemă.
Aducem la cunoștința arădenilor, diagnosticați cu virusul SARS CoV-2, asimptomatici, care vin la spitalul din strada Stephan Ludwig Roth sau la Spitalul de Campanie de la Expo Arad Internațional pentru investigații medicale în regim de spitalizare de zi, că în conformitate cu prevederile legale, perioada de efectuare a analizelor poate ajunge până la 12 ore. Vorbim despre analize specifice acestui diagnostic, inclusiv investigații radiologice. Timpii de așteptare variază în funcție de numărul de persoane care se prezintă la spital, dar și de transportul acestora la / de la spital.
Menționăm faptul că pentru serviciile medicale în regim de spitalizare de zi, pacienții nu primesc hrană de la spital.
„În ultimele zile, în contextul creșterii numărului de persoane diagnosticate cu SARS CoV-2, au apărut unele nemulțumiri legate de durata de așteptare pentru efectuarea analizelor medicale specifice, în regim de spitalizare de zi. Știm că fiecare dorește să plece cât mai repede acasă, însă facem apel la înțelegere deoarece vorbim despre analize medicale amănunțite și despre investigații radiologice care presupun o anumită durată de timp pentru eliberarea rezultatului.
Le multumesc colegilor noștri de la Laboratorul de Analize Medicale și de la Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, care depun eforturi susținute pentru a examina în cel mai scurt timp posibil, atât pacienții care se prezintă în Unitatea Primire Urgențe, pacienții internați în spital, pe cei care se prezintă pentru spitalizarea de zi cât și pe cei care vin pentru consultații în regim de ambulatoriu. Vă mulțumesc pentru înțelegere”, a precizat ec. Florina Ionescu, managerul interimar al SCJU Arad.