Pacienţii internaţi în spitalele din Caraş-Severin au solicitat urna mobilă
Persoanele internate în spital care nu se pot deplasa către secţia de votare din cauza problemelor de sănătate pot solicita urna mobilă. La Spitalul Judeţean din Reşiţa a început procesul electoral de votare. Pentru 92 de persoane a fost cerută urna mobilă, ne-a declarat managerul Cosmin Librimir:
Articol editat de Daiana Rosca, 24 noiembrie 2024, 14:24
„La Staționarul I s-a cerut urna mobilă pentru 35 de persoane, dintre care 34 de pacienți și un medic. La Staţionarul II pentru 35 de persoane, 33 de pacienți și 2 medici vor fi însoțiți de cineva din spital. Urna mobilă va ajunge şi la Staţionarul 3 din Reşiţa. Aici vor vota 21 de pacienţi şi un medic. Până la această oră nu au fost semnalate probleme.”
Reprezentanţii spitalelor din Caraş-Severin au înregistrat pentru alegerile prezidenţiale de astăzi mai multe cereri pentru votul cu urna mobila.
Spitalul Municipal din Caransebeş are 74 de pacienţi care vor vota în urna specială, Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă are 16 pacienţi iar la Spitalul Orăşenesc din Oraviţa 30 de pacienţi şi-au exercitat dorinţa de a vota. Urna mobilă va ajunge şi la 21 de pacienţi internaţi în cadrul Spitalului Orăşenesc din Oţelu- Roşu.
Unităţile medicale subliniază că votul pacienţilor se va desfăşura în conformitate cu legislaţia electorală, iar echipele responsabile de urna mobila vor respecta toate regulile pentru a asigura transparenţa li legalitatea procesului electoral.