Ordonanța militară 8. Măsuri speciale pentru aziluri de bătrâni și alte centre pentru persoane vulnerabile
Măsurile luate de conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin în instituțiile pentru îngrijirea bătrânilor și a copiilor, țin la distanță îmbolnăvirile de COVID-19.
Articol editat de Laura Sgaverdea, 24 aprilie 2020, 12:00
Odată cu apariția Ordonanței Militare nr. 8 din 9 aprilie, s-a instituit izolarea la locul de muncă pentru jumătate din personalul de specialitate, același lucru fiind valabil și pentru cealaltă jumătate, dar care s-a autoizolat pe propria răspundere la domiciliu. Este vorba de persoanele angajate in categoriile de îngrijire și asistență medicală, care sunt cazate în condiții decente, conform celor declarate de Ionuț Popovici, vicepresedintele Consiliului Judetean Caraș-Severin.
Conform Ordonanței Militare nr. 8, Art.10 – (1) Se instituie, pe perioada stării de urgență, măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor pe o perioada de 14 zile.
(2) Perioada prevăzută la alin.(1) este urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezența personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi.
Este important de știut ca instituțiile care gazduiesc bătrâni sau copii își deschid porțile în această perioadă doar pentru persoanele care pot face dovada efectuarii testului de contaminare cu noul COVID 19
Ionut Popovici mai spune că în acest moment nici un angajat și nici un beneficiar al centrelor pentru bătrâni și copii de pe raza județului nu este infectat sau suspect de COVID 19. Vicepreședintele Consiliului Județean a solicitat Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, testarea angajaților care se vor întoarce la serviciu pentru a putea preveni îmbolnăvirea cu Covid 19 a persoanelor internate in aceste centre.
.