OPC a închis temporar cantina Colegiului Tehnic „Henri Coandă” din Timișoara
Articol editat de Gerhard Chwoika, 27 martie 2024, 19:11 / actualizat: 28 martie 2024, 10:34
Comisarii CRPC Vest au desfăşurat miercuri, 27 martie, în urma unei reclamaţii un control amănunţit la cantina Colegiului Tehnic „Henri Coandă” din Timișoara, a transmis pentru Radio Reşiţa comisarul şef, Mihai Alin Gubandru.
Abateri constatate:
– agregate frig neigenizate cu depuneri masive de praf și cu urme de mucegai
– nu se monitorizează temperatura complet la spaţiile frig din dotare
– peretele exterior vitrat prezenta în partea de jos exfoliere de zugrăveală, iar tâmplăria din fier cornier nu a mai fost igienizată prezentând pe porțiuni extinse rugină, iar unele geamuri erau sparte ciobite și neinlocuite
– în interiorul sălii de mese și al spațiului de depozitare al materiei prime de origine animală au fost identificate, amplasate 3 capcane de rozătoare în una fiind 2 rozătoare moarte și în alta fiind identificate insecte și gândaci de bucătărie
– preparatele calde păstrate la temperaturi intre 20,8 și 40,3 grade Celsius nefiind păstrate la temperatura prescrisă legislativ de 60 grade
– într-un spațiu frig era depozitată brânză Metro Chef la temperatura de minus 2,2 grade deoarece congelatorului ii lipsea ușița
-în lista meniu nu erau efectuate calculul declarației nutritionale
– spălătoria utilizată la spălarea feţelor de masă și protecțiile de scaun era amenajată într-o clădire total improprie, cu grad avansat de degradare, pereții fiind cu tencuiala căzută și crăpături.
Sancțiuni dispuse:
O amendă contravențională în cuantum de 3000 lei şi un avertisment.
Au fost dispuse următoarele măsuri complementare:
– oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate
– oprirea definitivă de la comercializarea produselor găsite neconforme
Sursa: CRPC Vest