OncoHelp Timişoara a investit milioane de euro în aparatură de ultimă generaţie pentru bolnavii de cancer
Asociaţia OncoHelp Timişoara trece din acest an de la un spital la un ansamblu de spitale si de servicii medicale. Acest pas a fost făcut încă din 2023, la Reşiţa, cu deschiderea unui cabinet. În 2024 şi Alba Iulia va avea o unitate medicală pentru bolnavii care suferă de cancer iar în viitorul apropiat OncoHelp Timişoara va dezvolta un spital la Reşiţa şi unul la Deva.
Articol editat de Daiana Rosca, 11 ianuarie 2024, 16:02 / actualizat: 12 ianuarie 2024, 7:29
Se vor face paşi şi în direcţia Aradului. Preşedintele asociaţiei, prof.dr. Şerban Negru îşi doreşte ca în vestul ţării să funcţioneze un ansamblu de centre regionale OncoHelp care să colaboreze.
„Sunt foarte multi pacienţi care vin de la depărtări mari. Şi mulţi dintre ei nu îşi permit. Şi e inconfortabil sa vii de la 200 de km să faci tratament zilnic sau la o săptămână sau două”, prof.dr. Şerban Negru- preşedinte Asociaţia OncoHelp Timişoara.
Pentru Spitalul Oncohelp Timişoara 2023 a fost un an al investiţiilor în aparatură ultraperformantă. Unitatea medicală a achiziţionat un accelarator, un CT de simulare, un al doilea CT pentru investigaţii imagistice de diagnostic, un RMN, 40 de infuzomate dar şi alte echipamente. A fost finalizat şi buncărul în care funcţionează aceste aparate şi au fost amenajate două noi săli de tratament şi două recepţii pentru secţia de imagistică şi pentru cea de radioterapie.
Aceste investiţii de milioane de euro au fost făcute cu ajutorul creditelor bancare dar şi din donaţiile unor firme şi persoane fizice. La Oncohelp Timişoara toţi pacienţii beneficiază de investigaţii şi de tratament gratuit prin Casa de Asigurări de Sănătate.