Numărul diabeticilor a crescut în judeţul Caraş-Severin, în plină pandemie de COVID-19
Numărul diabeticilor a crescut în judetul Caraş-Severin, după cele 2 luni de stare de urgenţă. Dintre toţi bolnavii cronici, diabeticii au fost cei mai afectaţi. S-a întâmplat acest lucru pentru că majoritatea celor care suferă de diabet au stat izolati la domiciliu iar boala a avansat.
Articol editat de Daiana Rosca, 22 iunie 2020, 16:18
Din păcate, sunt mulţi cei care nu au făcut sport şi nu au tinut regim în cele două luni şi acest lucru şi-a pus amprenta într-un mod negativ asupra sănătăţii. Mai mult decât atât, unii au luat şi kilograme în plus şi nu este indicat în cazul acestor bolnavi, atrage atenţia medicul diabetolog Caius Diaconescu.
„Da! Confirm că în judeţul Caraş-Severin numărul diabeticilor a crescut, cu 5-10% şi principala cauză a fost lipsa mişcării, sedentarismul şi această stare de stres indusă de starea de urgenţă. Un lucru important de menţionat este că diabeticii vechi care au venit la control au un surplus ponderal cu cel puţin 2-3 kg şi valorile de glicemie au început să crească. Toată această nebunie generată de COVID-19 a dat peste cap viaţa liniştită pe care să spunem că o avea bolnavul care suferă de diabet din Caraş-Severin”, ne-a declarat medicul diabetolog Caius Diaconescu.
Diabeticii cărăşeni recunosc că nu le-a fost uşor în această perioadă. În timp ce unii care stau la curte au mai făcut si miscare alţii în schimb s-au trezit astăzi când au ajuns la cabinetul medicului diabetolog cu glicemia peste limita admisă.
Numărul bolnavilor de diabet a crescut în toată ţara. Doar în judeţul Caraş-Severin sunt înregistraţi, în prezent aproape 20 de mii de pacienţi.