Noul RMN de la Spitalul Louis Țurcanu este accesibil atât copiilor, cât și adulților
Primul RMN de ultimă generaţie destinat copiilor de la un spital public din Regiunea de Vest a fost pus în funcţiune cu ajutorul fondurilor europene la Spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara. Nu doar copii internaţi vor beneficia de investigaţii imagistice ci şi cei care vin cu trimitere de la medicul specialist din toate judeţele din Banat şi nu numai.
Articol editat de Daiana Rosca, 18 noiembrie 2024, 15:02
Managerul unităţii medicale, Mihai Gafencu îşi doreşte ca din ianuarie să încheie un nou contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru a beneficia şi adulţii de această investigaţie:
„Este un aparat performant, ce are mai multe utilități în tot ce înseamnă serviciul pediatric din vestul țării. Desigur, în aceste luni vom face toate încadrările, să spunem, și testele legate de performanțele lui. Sectoarele care beneficiază cel mai mult de țesuturile explorate sunt, desigur, oncologia pediatrică, ortopedia, chirurgia și traumatologia noastră și nu în ultimul rând și celelalte specialități, cum ar fi în neuropsihiatria și bineînțeles, pediatria de bază.
Pe lângă toate acestea, vom fi deschiși de la 1 ianuarie și la extinderea contractului cu Casa de Asigurări, pentru a putea să ni se adreseze și pacienţii adulţi. Sperăm să putem să fim în slujba timișorenilor, dar și a celor din județele limitrofe.
Deci, asta înseamnă că atât copii, cât și adulții, după ce veți semna un nou contract cu Casa, vor putea beneficia de investigaţii gratuite cu trimitere? Desigur, așa vom încerca!”
Investiţia are o valoare de aproape un milion de euro şi a fost făcută prin Programul Operaţional Regional cu sprijinul ADR Vest.
Punerea în funcțiune a RMN-ului completează o serie de investiții complexe pe care ADR Vest le-a făcut în Spitalul pentru Copii “Louis Țurcanu” pentru ca pacienții care ajung aici să beneficieze de cele mai bune condiții de îngrijire.
În cadrul aceluiași proiect, unitatea de primiri urgențe a fost dotată cu echipamente medicale performante, printre care și un sistem complet pentru intubații dificile, o măsuță de resuscitare a nou-născuților, un ventilator neonatal sau un monitor de respirație portabil.
În total, aproape 1,4 milioane de euro au fost investiți în proiect, dintre care peste 1,3 milioane de euro sunt fonduri europene nerambursabile.