Noua conducere a Spitalului Judeţean Reşiţa obstrucţionează şi scoaterea la concurs a unor posturi esenţiale, acuză IML!
Daiana Roşca
Articol editat de Daiana Rosca, 31 ianuarie 2018, 16:33
Deşi s-a încercat scoaterea la concurs a postului, eforturile au fost zadarnice. De ce? Ne explică şeful Serviciul Judeţean de Medicină Legală Caraş-Severin, Marius Toc.
” În iulie 2017 s-a pensionat singura secretară a Serviciului Judeţean de Medicină Legală, avem post vacant pentru că s-a pensionat şi singura asistentă a laboratorului de toxicologie medico-legală. Deşi în primele 7 luni s-au făcut nenumărate angajări la spital, noi am fost obstrucţionaţi în scoaterea posturilor la concurs deşi avem un număr foarte mare de lucrări medico-legale de dactilografiat.
Avem obligaţia să inserăm toate lucrările în Registrul Naţional de Medicină Legală, în format electronic, ceea ce practic la această oră suntem în imposibilitate de a le face. La rugămintea noastră, a medicilor legişti, secretara dactilograf, care s-a pensionat a rămas în continuare alături de noi având PFA, cu plata din fondurile proprii medico-legale, întâmpinând însă, dificultăţi şi la plata salariului acesteia, deci nu ştim cât va mai dori dânsa să rămână, în situaţia în care într-o lună îşi primeşte salariul, iar în cealaltă nu, aşa după bunul plac al conducerii spitalului”, a precizat şeful Serviciul Judeţean de Medicină Legală Caraş-Severin, Marius Toc.
Vă reamintim că Serviciul Judeţean de Medicină Legală Caraş-Severin face parte din structura organizatorică a Spitalului Judeţean Reşiţa şi este subordonat din punct de vedere administrativ Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin.
Activitatea medico-legală este coordonată sub raport ştiinţific şi metodologic de Ministerul Sănătăţii şi de Consiliul Superior de Medicină Legală. La nivelul SJML Caraş-Severin sunt efectuate anual în jur de 2.000 de lucrări medico-legale, veniturile proprii ridicându-se la aproximativ 2 miliarde lei vechi.
Daiana Roşca