Nicio zi fără…migranţi! Noi grupuri din Irak şi Siria, depistate în sectorul de frontieră Moraviţa
Articol editat de Mirabela Afronie, 26 martie 2017, 12:56
Potrivit unui comunicat al IGPF, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistaţ pe direcţia localităţii de frontieră Clopodia, opt cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.
Persoanele care nu îşi justificau prezenţa în zonă au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.
S-a stabilit că grupul era format din patru bărbaţi, două femei şi doi minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 32 de ani, fără documente de identitate asupra lor. Persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni irakieni şi au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei, precizează sursa citată.
De asemenea, alţi nouă cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor, au fost depistaţi tot duminică dimineaţă, în jurul orei 7,00, de către poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, în cooperare cu jandarmi din cadrul I.J.J. Timiş şi lucrători din cadrul Postului de Poliţie Deta, în apropierea localităţii de frontieră Jamu Mare.
Aceştia au fost preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni sirieni, opt bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de staţ persoanele în cauză urmând a fi preluate de lucrători din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale care se impun.
De asemenea, vor fi contactate autorităţile de frontieră din ţara vecină în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi aplicării acordului de readmisie.
Foto: ARHIVA