Municipiul Caransebeș va avea spital modular dedicat inițial bolnavilor de covid 19
Proiectul unui spital modular dedicat bolnavilor de Covid 19, la Caransebeș, a intrat în faza de precontractare, mai exact dosarul depus spre finanțare europeană a fost aprobat și urmează semnarea contractului cu ADR Vest, apoi vor demara procedurile de licitații.
Articol editat de Valentina Adam, 26 august 2021, 12:34
Spitalul modular va fi construit pe terenul din spatele actualei unități sanitare și vor avea legătură directă pentru că îi vom da o utilitate și după ce se va încheia pandemia, a declarat city managerul Florin Bogdea.
Proiectul depus pe Programul Operațional Infrastructură Mare și denumit „Creșterea capacității administrative și de reacție în situația de urgență generată de COVID – 19 în Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș – HELPCOVID-19” a fost acceptat. Dosarul nostru a primit 99 de puncte din maximul de 100, ceea ce este o mare realizare a tuturor celor din cadrul Primăriei Caransebeș. Felicit în primul rând echipa de la departamentul Proiecte Europene cu care am lucrat foarte mult astfel încât să ne încadrăm în acea prioadă foarte scurtă de depunere a dosarelor.
Spitalul va avea o capacitate de 50 de paturi, 7 dintre ele vor pe ATI, complet mobilate. Celelalte vor fi în saloane diferit structurate astfel încât cei care sunt suspecți de Covid 19 și cei care sunt bolnavi deja să fie triați conform standardelor. Mai exact, doar cei care sunt în stare foarte gravă să ajungă la paturile de ATI.
Pe lângă acest proiect de spital modular avem încă unul de fluide medicale care presupune înlocuirea în întregime a părții electrice la Spitalul Muncipal de Urgență, a conductelor pentru fluide medicale și a celor pentru ISU.
Având această structură modulară nouă, vom putea să realizăm și un bloc operator nou astfel încât să avem o legătură clară între urgențe, spital modular și blocul operator. Așa doresc și medicii, și astfel îi dăm și o utilitate ulterioară acestui spital modular și simplificăm lucrurile în ceea ce privește triajul bonavilor. Adică, cei care sunt bolnavi de covid să nu mai aibă acces în spital pe Urgență, ci de la triaj să se ducă direct în spitalul modular, iar ceilalți pacienți suferinzi de alte boli să fie direcționați spre actuala unitate sanitară.
Lucrările la spitalul modular vor demara la începutul anului viitor și nu vor dura foarte mult pentru că modulele sunt gata construite, ele vor fi doar montate la Caransebeș. Spre finalul anului 2022 sperăm să finalizăm acest spital, a declarat city managerul, Florin Bogdea.
Proiectul spitalului modular are o valoare de 14, 7 milioane de lei.