Ministerul Sănătăţii, recomandări pentru caniculă
Medicii insistă, ca de fiecare dată, ca oamenii, mai ales copii şi bătrânii, să nu stea în aer liber mai ales la orele prânzului, însă sfaturile lor sunt ignorate de foarte multe ori.
Articol editat de Radio Resita, 6 august 2017, 08:00
Ministerul Sănătăţii face apel la populaţie să ţină cont de sfaturile medicilor pentru a evita incidentele.
Hidratarea este extrem de importantă şi se recomandă un consum zilnic de lichide, respectiv, între 1,5 şi 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă la fiecare 15-20 minute.
Trebuie să consumaţi cât mai multe fructe şi legume proaspete care conţin o mare cantitate de apă şi nu uitaţi că o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.
Nu trebuie consumat alcool, inclusiv bere sau vin, deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.
Persoanele care suferă de anumite afecţiuni îşi vor continua tratamentul conform indicaţiilor medicului. Este foarte util ca în aceste perioade de caniculă persoanele cu afecţiuni cronice să consulte medicul curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente.
Evitaţi activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie şi slăbesc organismul suprasolicitat de caniculă şi aveţi grijă de persoanele dependente de voi, copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi, oferindu-le în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită. RRA