Miere surogat cu etichetă autohtonă
Apicultura din România cunoaşte anul acesta un declin fără precedent. Din cauza producţiei melifere scăzute şi a consumului de miere intern redus, majoritatea cantităţii de pe piaţă provine din import, din ţări africane şi sud-americane, spune purtătorul de cuvânt al DSVSA Caraş-Severin, Radu Tătaru. Din cauza lipsei unui procesator de miere în judeţ, aceasta se amestecă cu mierea românească şi se vinde ca produs autohton, susţine acesta. Acest fapt este destul de greu de verificat, mierea aparent românească fiind de cele mai multe ori surogat. Până în prezent controale efectuate s-au desfăşurat doar la micii producători de miere din cadrul asociaţiilor sau a cooperativelor cărăşene, a mai spus Radu Tătaru, nefiind depistate nereguli.
Articol editat de Mirabela Afronie, 21 iulie 2014, 14:30
Apicultura din România cunoaşte anul acesta un declin fără precedent. Din cauza producţiei melifere scăzute şi a consumului de miere intern redus, majoritatea cantităţii de pe piaţă provine din import, din ţări africane şi sud-americane, spune purtătorul de cuvânt al DSVSA Caraş-Severin, Radu Tătaru. Din cauza lipsei unui procesator de miere în judeţ, aceasta se amestecă cu mierea românească şi se vinde ca produs autohton, susţine acesta. Acest fapt este destul de greu de verificat, mierea aparent românească fiind de cele mai multe ori surogat. Până în prezent controale efectuate s-au desfăşurat doar la micii producători de miere din cadrul asociaţiilor sau a cooperativelor cărăşene, a mai spus Radu Tătaru, nefiind depistate nereguli.
(Hardy Cvoica)