Miei în trei centre autorizate temporar în Caraş-Severin
Articol editat de Gerhard Chwoika, 14 aprilie 2016, 12:00
Administraţiile locale pot trimite cereri de autorizare până cel târziu în săptămâna de dinaintea sărbătorilor pascale, punctele provizorii de sacrificare vor funcţiona din data de 29 aprilie.
Până la sfârşitul intervalului, în fiecare punct de sacrificare autorizat va fi prezent câte un inspector DSVSA, care va verifica animalele atât înainte, cât şi după tăiere. Pentru a putea vinde, comercianţii trebuie să respecte regulile instituite de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor. Aceştia trebuie să poarte bonetă şi halat şi să aibă în concesiune galantarele şi locurile de desfacere. De asemenea, carnea de miel sau ied, vândută populaţiei, trebuie să prezinte ştampila DSVSA conform căreia corespunde normelor sanitar-veterinare, a mai precizat Pavel Borchescu.
Carnea de miel care se găseşte în galantarele magazinelor, provine din unităţi autorizate sanitar-veterinar, în care este amănunţit verificată înainte de a fi pusă în vânzare, a mai menţionat acesta. Inspectorii DSVSA recomandă consumatorilor să achiziţioneze carnea doar din unităţile autorizate sanitar-veterinar şi nu de la vânzătorii ambulanţi.
Foto: arhiva
(Hardy Cvoica)