Microbuze şcolare pentru elevii din mediul rural
Articol editat de Mirabela Afronie, 27 iulie 2014, 10:02
Inspectoratul Şcolar judeţean Caraş-Severin a solicitat pentru acest an, 38 de microbuze pentru transportul elevilor. Prin ordonanţă de urgenţă, au fost aprobate 30, repartizate în două etape: 16 şi 14. Din prima tranşă au sosit două microbuze care au fost repartizate la Eftimie Murgu şi Ciuchici, a declarat inspectorul şcolar general, Nicolae Grindeanu.
Microbuzele au o capacitate de 16+1 locuri şi costă, fiecare, 26.933 de euro cu TVA. Livrarea acestora a fost făcută cu un set de rezervă de cinci anvelope de iarnă, iar garanţia este de cinci ani, în limita a 150.000 de kilometri. Microbuzele vor fi dotate cu cronotahograf digital cu limitare electronică de viteză la 90 km/oră.
În perioada următoare alte 14 microbuze vor ajunge la Berlişte, Cornereva, Gârnic, Pojejena, Zăvoi, Berzovia, Căbunari, Naidăş, Rusca Montană, Măureni, Şopotul Nou, Teregova, Coronini, Turnu Ruieni.
În a doua etapă, până la începerea noului an şcolar vor mai sosi microbuze pentru Bouţari, Lăpuşnicul Mare, Târnova, Zorlenţu Mare, Berzasca, Fârliug, Marga, Prigor, Slatina Timiş, Vrani, Ciclova Română, Răcăşdia, Socol şi Bolvaşniţa. În acest fel va fi rezolvată problema transportului elevilor. Până acum, parcul auto şcolar din Caraş-Severin dispunea de 80 de microbuze şcolare, numărul fiind insuficient. Deficitul cel mai mare era în zona Oraviţa. Judeţul Caraş-Severin este unul special deoarece distanţele de la domiciliu la şcoală este foarte mare, a mai spus inspectorul şcolar general, Nicolae Grindeanu.