Metalurgiştii şi siderurgiştii cărăşeni protestează la Bucureşti
(Laura Piperiu)
Articol editat de Radio Resita, 12 martie 2014, 17:00 / actualizat: 12 martie 2014, 20:33
Miercuri, 12 martie – ora 17.00:
Sute de membri ai federaţiilor sindicale Metarom, Solidaritatea – Metal şi Metalurgia Neferoasă au pichetat astăzi sediul Curţii Constituţionale, solicitând modificarea rapidă a legilor referitoare la regimul energiei regenerabile şi la problema liberalizării preţului la gazele naturale şi a energiei, a precizat liderul sindicatului „Vatra” din cadrul TMK Reşiţa, Iancu Muhu, prezent la acţiuni. Mâine, cei peste 250 de sindicalişti vor organiza un miting în faţa guvernului. Muhu susţine că, în contextul actual, în joc este soarta a mii de slujbe. Acesta mai precizează că lipsa măsurilor luate în domeniu şi impactul costurilor suplimentare la energia regenerabilă, fac ca cel puţin două sectoare importante, cum sunt metalurgia şi siderurgia, să fie puse sub semnul întrebării şi al delocalizării.
Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica a urmărit subiectul şi a aflat amănunte de la liderul sindicatului „Vatra”, Iancu Muhu:
(Hardy Cvoica)
***
Marţi, 11 martie – ora 20.00:
Un grup de 20 de membrii ai sindicatului „Vatra” din Reşiţa va fi prezent astăzi şi mâine la Bucureşti pentru a participa la acţiunile de protest organizate de metalurgişti la nivel naţional, a declarat liderul Iancu Muhu, în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa.
Câteva sute de sindicalişti din metalurgie au anunţat că vor picheta astăzi Curtea Constituţională, iar mâine vor organiza un miting în faţa guvernului, nemulţumiţi de creşterea preţurilor la energie şi de impactul asupra unor sectoare vitale ale economiei, transmite Rador. Liderul sindical Bogdan Hossu susţine că, în contextul actual, în joc este soarta a peste 150.000 de slujbe. Acesta mai precizează că lipsa măsurilor luate în domeniu şi programul brusc de creştere a preţurilor la gazele naturale, dar şi impactul costurilor suplimentare atât pentru cetăţean, dar mai ales pentru sistemul economic, la energia regenerabilă, fac ca cel puţin două sectoare importante, cum sunt metalurgia şi chimia-petrochimia, să fie puse sub semnul întrebării şi al delocalizării.
(Laura Piperiu)