Medicii din ambulatoriile de specialitate din Timiş sunt în grevă japoneză
Medicii din ambulatoriile de specialitate din judeţul Timiş au intrat în grevă japoneză, fiind nemulţumiţi de banii pe care-i primesc de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru serviciile prestate. Cheltuielile pentru susţinerea unui cabinet medical sunt mari, iar sumele primite sunt tot mai mici, ne-a declarat reprezentantul Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Ambulator, Flaviu Petrica:
Articol editat de Daiana Rosca, 18 aprilie 2024, 15:58 / actualizat: 19 aprilie 2024, 10:33
„Este un număr foarte mare de medici din ambulatoriul Timiș care s-au alăturat pe grupurile noastre se discută cu peste 250-300 de medici în fiecare zi cu privire la aceste acțiuni ale noastre şi urmărim îndeaproape dacă există reacții din partea autorităților pentru rezolvarea acestor probleme pentru că noi avem deschidere.
Această finanțare a rămas neschimbată de mai bine de 2 ani de zile, a crescut acum 2 ani de zile cu 50 de bani de la 4 lei, în condițiile în care la medicina de familie s-a dublat procentul, a ajuns deja la 8 lei. Noi sutem plătiți în puncte per serviciu medical, e o formulă de calcul care definește plata per consult, ambulatoriul de specialitate este subfinanțat și atunci colegii noștri din București au făcut deja un protest în stradă.
Pentru că noi întâmpinăm aceleași probleme ca și ei în teren am decis să începem o acțiune de protest, de tipul unei greve japoneze adică alertăm autoritățile că începem să avem probleme și că în condițiile actuale noi nu mai putem continua”.
Medicii specialişti din ambulatorii îşi vor continua activitatea purtând o panglică roşie pe braţ iar dacă factorii decidenţi nu vor lua atitudine, protestele se vor muta în stradă, a mai spus Flaviu Petrica.