Medicii de la DSP au început controalele tematice pentru prevenirea toxinfecţiilor alimentare
Articol editat de Daiana Rosca, 12 aprilie 2017, 05:33
Vizate sunt în special cofetăriile şi patiseriile, dar şi magazinele ce oferă produse specifice sărbătorilor pascale. De exemplu, pe segmentul supermarketuri au fost date patru amenzi, în valoare de 10.000 lei şi trei avertismente, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş Dana Şpac.
Sunt verificate toate aspectele legate de igienă, condiţii igienico-sanitare ale spaţiilor, inclusiv cele de depozitare alimente, ale personalului angajat, cursuri de igienă, certificate de sănătate, echipament de protecţie, proceduri de ambalare, depozitare şi comercializare, provenienţa alimentelor ambalate şi a ingredientelor folosite în procesele de producţie. A fost supravegheat modul de deservire, ustensilele folosite şi sursa de apă folosită.
Daiana Roşca