Medic cercetat de Parchet pentru 129 infracţiuni de înşelăciune!
Sursă: formare medicala.ro
Articol editat de Daiana Rosca, 6 iulie 2016, 14:38
Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Mirela Adela este medic biolog în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad – secţia T.B.C., cercetată sub aspectul săvârşirii a 129 infracţiuni de înşelăciune, fapta prev. şi ped. de art. 244 alin. 1 si 2 C.pen., 15 infracţiuni de înşelăciune în forma continuată, fapta prev. şi ped. de art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., 1 infracţiune de fals în înscrisuri sub semnătura privată în forma continuată (1791 acte materiale), prev. şi ped. de art. 322 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., 7 infracţiuni de falsificare de instrumente oficiale, prev. şi ped. de art. 317 alin. 1 si 2 C.pen. şi 7 infracţiuni de folosirea instrumentelor false în forma continuată, prev. şi ped. de art. 318 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar cu privire la inculpata Marcu Mirela Adela. Probatoriul administrat în cauza până la acest moment procesual a relevat faptul că inculpata Marcu Mirela Adela, în perioada 02.12.2010 – 08.06.2016, folosind în mod mincinos calitatea de reprezentant al unei societăţi comerciale, a încheiat în numele acesteia un număr de 144 contracte de prestari servicii medicale medicina muncii, încasaând sumele bani aferente acestor contracte.
În vederea ştampilării în fals a contractelor de prestări servicii medicale medicina muncii contractate cu cei 144 agenţi economici, a dosarelor medicale, a fiselor de aptitudine medicina muncii, a buletinelor de analize, a diferitelor carneţele cu evidenţe şi a carnetelor de sănătate, a tuturor documentelor care au făcut obiectul contractelor pe care inculpata Marcu Mirela Adela le-a încheiaţ s-a folosit un număr de 7 ştampile care conţin impresiunile unei instituţii sanitare publice , respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, precum şi a unor societăţi private, instrumente oficiale falsificate anterior de către inculpata.
Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovaţie, mai scrie în comunicatul citat.
Sursă: formare medicala.ro
Daiana Roşca