Mai multe firme interesate de cel mai mare proiect de modernizare din Reşiţa
Proiectul privind reintroducerea tramvaiului în Reşiţa se află în linie dreaptă, fiind doar o chestiune de timp până va fi desemnat un constructor.
Articol editat de Mirabela Afronie, 26 noiembrie 2021, 08:09 / actualizat: 26 noiembrie 2021, 14:04
Proiectul privind reintroducerea tramvaiului în Reşiţa se află din nou în faza de licitaţie după ce iniţial procedura de achiziţie a fost anulată automat deoarece ofertele depuse au depăşit valoarea estimată a investiţiei. Primarul Ioan Popa a declarat că există mai mulţi ofertanţi, iar dacă nu vor exista contestaţii, în primăvara anului viitor va fi semnat contractul şi vor începe lucrările pentru reintroducerea tramvaiului.
„Proiectul de tramvai este ridicat pe SICAP, sunt mai mulţi ofertanţi, ni s-a solicitat o prelungire, am acordat o prelungire dacă nu mă înșeli până în 2 decembrie pentru depunerea ofertelor și după care vom anunța câţi ofertanţi sunt și cum stăm. Eu sper că colegii mei de la achiziții și comisia care va face evaluarea acestui proiect să o facă într-o viteză cât mai mare astfel încât în primul trimestru al anului viitor să avem contractul semnat.„
Ioan Popa a declarat că a fost nevoie de o actualizare a devizelor deoarece s-au scumpit materialele de construcţii: oțel, fier, fier-beton și așa mai departe.
Proiectul nu presupune doar un tramvai modern, ci şi reabilitarea şi reamenajarea bulevardelor, trotuarelor şi zonele verzi. „Pe lângă refacerea infrastructurii de tramvai, în total 8,38 km de cale dublă şi un depou, proiectul prevede modernizarea părţii carosabile a bulevardelor, trotuarelor, pistelor de bicicletă şi zonelor verzi adiacente.„
Primarul Ioan Popa a mai afirmat că turcii de la Durmazlar vor livra primul tramvai anul viitor şi care cel mai probabil va fi omologat la Timișoara.
Reşiţa va avea 13 tramvaie bidirecţionale, cu o capacitate de transport totală de minimum 92 de locuri fiecare, achiziţionate în cadrul unui proiect european derulat prin Ministerul Dezvoltării, în valoare de aproximativ 25 milioane de euro.