[FOTO] Poveştile maestrului naiului românesc, Gheorghe Zamfir, răstălmăcite la Bocşa şi Reşiţa
Află aici recenzia succintă a lucrării prezentată de prof. univ. Mihai Vişan:
Articol editat de Gerhard Chwoika, 5 iunie 2014, 13:28 / actualizat: 5 iunie 2014, 17:43
Unul dintre cei mai mari artiști contemporani ai României, regele incontestabil al naiului , Gheorghe Zamfir, cel care a sărbătorit recent 50 de ani de activitate artistică a fost prezent astăzi în Banatul de Munte, la Bocşa şi Reşiţa.
Cunoscut de întreaga lume drept cel mai bun interpret al naiului, vine în județul Caraș-Severin într-o altă ipostază, mai puțin cunoscută publicului larg, aceea de scriitor. Mai bine zis, unul din cei mai surprinzători scriitori contemporani de povești pentru cei mici dar nu numai.
Cartea „Poveştile lui Zamfir”, apărută în anul 2013, la Editura Didactică și Pedagogică București are ca eroi, animalele din jurul nostru, fie ele sălbatice sau domestice și prin personificarea lor oferă a altă perspectivă a mediului înconjurător.
Volumul este o carte pentru copii şi are ca eroi animale domestice şi sălbatice, oferind o perspectivă originală asupra lumii animalelor şi a naturii, aşa cum a creat-o Dumnezeu. Este de remarcat că, pe lângă prestigioasa carieră de muzician, Gheorghe Zamfir se manifestă şi în domeniul literar şi al artelor plastice, publicând versuri, eseuri, o carte autobiografică şi, iată, o carte pentru copii, realizând expoziţii de pictură atât în ţară cât şi în străinătate.
În cadrul evenimentului care a avut loc la Casa de cultură orăşenească din Bocşa, au mai avut loc două evenimente de succes. Este vorba de un microrecital susţinut de maesstrul naiului românesc, Gheorghe Zamfir, în faţa unui numeros public şi de evoluţia corului cadrelor didactice de la Şcoala Specială „Cristiana” din localitate, grupare care a interpretat două cântece compuse de Gheorghe Zamfir şi publicate în volumul lansat astăzi. Menţionăm că, evoluţia corului A-Capella pe scena Casei de cultură din Bocşa, a fost prima după un sfert de secol.
Un eveniment similar a avut loc şi la Reşiţa.
Organizatorii evenimentului, Consiliul Local Bocşa, Liceul de Arte „Sabin Păutza” Reşiţa şi Primăriile Bocşa şi Reşiţa.
Află aici câteva gânduri despre cea mai recentă carte, lansată astăzi în Banatul de Munte, de la autorul lucrării:
Află aici recenzia succintă a lucrării prezentată de prof. univ. Mihai Vişan:
(Hardy Cvoica)